Clicky


Mammoet Rallysport rukt op naar tweede plaats in Marokko

Mammoet Rallysport rukt op naar tweede plaats in Marokko
20-04-2019 10:39 | Etappes | auteur Redactie

BOUARFA - Martin van den Brink heeft via een solide etappe opnieuw een plaatsje winst geboekt in het klassement van de Morocco Desert Challenge. De Harskamper staat met nog één etappe voor de boeg tweede in de rangschikking. In de zevende etappe eindigde de equipe van Mammoet Rallysport als derde.

Ton van Genugten won de 435 kilometer lange etappe van Merzouga naar Bouarfa. Aliaksei Vishneuski werd tweede. Martin gaf slechts een kleine drie minuten toe op de dagwinnaar. De mannen van Mammoet Rallysport wonnen wel tijd op de koploper. Siarhei Viazovich verloor namelijk 11 minuten en 10 seconden op de equipe van Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky. "We hebben opnieuw een heerlijke etappe gereden."

De eerste zes equipes eindigden in de vrij lange etappe door duinen en over zandpaden op minder dan een kwartier afstand van elkaar. De verschillen zijn klein en maken duidelijk dat het deelnemersveld erg sterk is en aan elkaar gewaagd.

Voor Martin en zijn manschappen in de Renault truck gloort er serieuze hoop op een podiumplaats. De laatste etappe gaat over ‘slechts’ 219 kilometer. De afstand lijkt te kort om serieuze verschuivingen te veroorzaken. "Maar er kan altijd van alles gebeuren", zei Martin eerder deze rally al.

Viazovich begint met 27.13 voorsprong op Martin aan de laatste rit. "Met een tweede plaats zijn we zeker tevreden." De equipe van Mammoet Rallysport wordt op de huid gezeten door Peter Versluis en zijn team. Martin heeft een kleine drie minuten voorsprong op de mannen in de MAN. "We zullen allemaal nog één keer serieus aan de bak moeten."

Vandaag was het een stabiele dag. De toppers volgden elkaar in het spoor en daardoor bleven de verschillen klein. Alleen Roeland Voerman verloor de nodige tijd. Hij werd het kind van de rekening en verloor de tweede plaats aan Martin van den Brink.

"We hebben opnieuw een serieuze etappe gereden. Het was een prima dag voor ons. We hadden geen problemen meer met de computer van de automatische versnellingsbak. De wissel van gisteren heeft goed uitgepakt."

Volgens de teameigenaar van Mammoet Rallysport werd er in de zevende etappe niets cadeau gedaan. "We hebben allemaal geprobeerd zo snel mogelijk te finishen. Wij hebben vandaag heerlijke duels uitgevochten met de MAZ van Vishneuski en de MAN van Peter Versluis. Ik kijk er met genoegen op terug en ben zeer tevreden over het resultaat. We staan tweede algemeen en dat had ik vooraf echt niet durven dromen."

Zaterdag is de finish van de rally in Saïdia. "We hebben een mooie week gehad. Hopelijk sluiten we dat morgen af op het podium. We hebben een kleine voorsprong op Peter Versluis, de nummer drie. We doen ons best om dat verschil te behouden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions