Clicky

 
Transport Online - Tweede man FVD: Baudet te rechts en te ijdel

Tweede man FVD: Baudet te rechts en te ijdel

Tweede man FVD: Baudet te rechts en te ijdel
20-04-2019 01:10 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De tweede man van Forum voor Democratie (FVD) heeft stevige kritiek op partijleider Thierry Baudet. Die trekt de partij te veel naar rechts, vindt Henk Otten. Ook moet hij niet langer alle aandacht voor zichzelf opeisen.

Otten, die aan de wieg stond van FVD en vanaf volgende maand de grootste fractie in de Eerste Kamer aanvoert, stoort zich aan Baudets hang naar identiteitspolitiek en met Latijn doorspekte ondergangsretoriek. Het moet nuchterder, zakelijker en oplossingsgerichter, zegt hij in een interview met NRC Handelsblad. Baudets overwinningsrede op de avond van de Provinciale Statenverkiezingen, waarin hij volgens criticasters aanschurkte tegen blanke nationalisten, stond Otten dan ook niet aan.

Je moet een politieke partij niet "gebruiken als vehikel voor academische debatten die je zelf leuk vindt'', stelt Otten. Dat de partij naar rechts opschuift en wordt beticht van racisme, hindert andere FVD'ers. "Baudet moet onze mensen niet nodeloos in de wind zetten.''

De speech op verkiezingsavond draaide bovendien te veel om Baudet, terwijl hij ,,het succes meer had moeten delen'' met zijn partijgenoten, vindt Otten. Nu de partij groeit, zal de partijleider "eraan moeten wennen'' dat hij andere FVD'ers naast zich op het podium moet dulden. Ook al is dat "best lastig voor hem''.

Otten erkent dat hij en Baudet van mening verschillen over de Europese Unie. Baudet houdt vol dat Nederland die zo snel mogelijk zou moeten verlaten, terwijl zijn tweede man wel heil ziet in nauwe economische samenwerking.

Ook in het meldpunt voor 'linkse indoctrinatie in het onderwijs', dat FVD in het leven riep en op zware kritiek kwam te staan, ziet de aankomend senator niets. "Dat heeft toch iets van een kliklijn.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions