Paasstunt Ryanair valt verkeerd bij Greenpeace

Paasstunt Ryanair valt verkeerd bij Greenpeace
19-04-2019 14:49 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Een grote kortingsactie voor Pasen van Ryanair schiet Greenpeace in het verkeerde keelgat. De Ierse prijsvechter biedt tijdens de paasdagen vluchten vanaf nog geen tien euro aan. "Totaal onverantwoord’’, reageert de milieuorganisatie.

Door kortingen als die van Ryanair, blijven consumenten voor relatief korte afstanden vliegen. Dat terwijl de luchtvaart een van de meest vervuilende transportsectoren is. "Dankzij dit soort acties vliegen we richting klimaatchaos’’, laat een woordvoerder van Greenpeace weten.

Overheden hebben volgens de milieuclub een belangrijk aandeel in het gestunt met ticketprijzen. Doordat er geen accijnzen worden geheven op kerosine en vliegtickets zijn vrijgesteld van btw, kunnen luchtvaartmaatschappijen goedkoop vluchten aanbieden. Daardoor is het voor duurzamere vervoersvormen, zoals de trein, amper mogelijk te kunnen concurreren.

"Iedereen snapt dat het niet kan dat de trein van Den Haag naar Maastricht duurder is dan een vlucht naar Spanje’’, aldus de zegsman. ,,Maar door overheidsbeleid heeft de consument eigenlijk geen eerlijke keuze.’’Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden