Scholiere in brand gestoken: 17 arrestaties

Scholiere in brand gestoken: 17 arrestaties
19-04-2019 09:48 | Buitenland | auteur ANP/AFP

DHAKA - De politie in Bangladesh heeft zeventien mensen opgepakt nadat een scholiere levend in brand was gestoken. De jonge vrouw had het schoolhoofd vorige maand beschuldigd van seksueel wangedrag en weigerde haar aangifte in te trekken.

De dood van de negentienjarige Nusrat Jahan Rafi heeft in het Aziatische land geleid tot grote commotie. De politie maakte vrijdag bekend dat één van de opgepakte mensen het schoolhoofd heeft aangewezen als opdrachtgever voor de aanval op de scholiere.

Rafi was volgens de politie naar het dak van de school gelokt. Daar eisten haar belagers dat ze haar beschuldiging zou intrekken, maar dat weigerde ze. Ze werd vervolgens vastgebonden, overgoten met brandstof en in brand gestoken.

De scholiere belandde in het ziekenhuis met brandwonden over 80 procent van haar lichaam. De jonge vrouw nam voor haar overlijden nog een video op, waarin ze haar beschuldigingen herhaalde. "De docent heeft me aangeraakt. Ik zal doorvechten tegen dit misdrijf tot mijn laatste ademtocht'', zwoer Rafi.

De vrouw overleed op 10 april in het ziekenhuis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden