St Jansdal breidt zorg uit in Lelystad

St Jansdal breidt zorg uit in Lelystad
19-04-2019 09:32 | Binnenland | auteur ANP

LELYSTAD - Patiënten van ziekenhuis St Jansdal in Lelystad kunnen daar later dit jaar ook terecht voor operaties waarbij ze een nachtje moeten blijven. Ze hoeven dan niet meer de stad uit voor bijvoorbeeld een knieoperatie. Dat zeggen bestuurders Relinde Weil en Leonie Boven tegen Trouw. Tot dusver waren alleen dagbehandelingen voorzien in het vroegere - en failliete - MC Zuiderzee.

St Jansdal hield het plan geheim, om geen valse verwachtingen te wekken, maar nu heeft het ziekenhuisbestuur intern groen licht. De zorg in Lelystad wordt uitgebreid met planbare ingrepen waarvoor patiënten maximaal drie nachten blijven, zoals knieoperaties. Het gaat om ingrepen bij relatief gezonde patiënten, bij wie geen complicaties worden verwacht. Het ziekenhuis wil zo inwoners van Lelystad beter bedienen en de locatie in Harderwijk ontlasten.

De acute verloskundige zorg en 24-uurs spoedeisende hulp keren niet terug. Dat is volgens St Jansdal niet te betalen. Wel blijft er een spoedpoli voor hulp overdag, schrijft Trouw.

Eind vorig jaar kwam er een doorstart van de bankroete IJsselmeerziekenhuizen, die vestigingen hadden in Lelystad en Dronten. Daarover was met St Jansdal een akkoord bereikt.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden