Transport Online - Garagebedrijf Pals levert eerste Tatra aan de buren

Garagebedrijf Pals levert eerste Tatra aan de buren

Garagebedrijf Pals levert eerste Tatra aan de buren
18-04-2019 13:46 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

VAASSEN - Garagebedrijf Pals uit Vaassen heeft onlangs de allereerste Tatra truck afgeleverd. “Met recht een mijlpaal. Dit merk is een enorme aanvulling op ons pakket van Daf-trucks”, aldus Jaap Zitman.

“We zochten een truck die op ieder terrein kan rijden. Bij deze Tatra is dat echt zo”, vult Wilfred Pannekoek aan namens de firma die de aankoop deed: Pannekoek GWW.

“Het is gewoon een beest.” Praat met Arjen Mekelenkamp, de chauffeur die in deze gele Tatra Phoenix Euro 6 gaat rijden en dit is zijn pure reactie over deze nieuwe aankoop. Wilfred Pannekoek is bij Pannekoek GWW (www.pannekoekgww.nl) betrokken bij de aanschaf en verantwoordelijk voor reparatie en onderhoud van het materieel. Hij somt enkele positieve punten op van deze nieuwe aanwinst. “Het is een 5 assige truck, waarvan er 4 zijn aangedreven. Dat is mede om het laadvermogen te vergroten. Daarbij is de truck ook nog zeer wendbaar, omdat er vier gestuurde assen zijn.”

‘Tatra is enorme aanwinst’

Grondwerkzaamheden in de weg- en waterbouw. En dan zo divers mogelijk. Je kunt het volgens Pannekoek en Mekelenkamp zo gek niet bedenken, of het Vaassense bedrijf doet het. Deze Tatra-truck is daarbij écht een enorme aanwinst.

Jaap Zitman van Garagebedrijf Pals meldt nog een extra reeks voordelen. “Er is een robuuste Palfinger-kraan opgebouwd en het haakarmsysteem is een 30 tons VDL-systeem. Dat gecombineerd met de Tatra-truck zelf, maakt dit letterlijk een voertuig dat in alle gevallen het werk aan kan. Zowel in het terrein als op de weg. Met altijd een goede aslast-verdeling. Daarbij hebben we in dit geval nog wat extra maatwerk (deurverlengers, bekisting, traanplaat ter extra bescherming) aan deze truck toegevoegd. Kort en goed: wij als garagebedrijf zijn eigenlijk ook erg trots op deze bijzondere eerste aflevering van een Tatra.”

Buren

Veel van Pals’ opdrachtgevers komen niet van heel ver. Maar de firma Pannekoek bevindt zich wel heel dicht bij het Vaassense garagebedrijf. Zitman: “We zijn feitelijk buren. Dat zorgt natuurlijk voor een heel kort lijntje. Toch moet zo’n opdracht je natuurlijk wel gegund worden. We zijn dus ook zeer blij met deze nieuwe klant en we wensen chauffeur Arjen heel veel veilige kilometers toe!”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen