Transport Online - CDA en Rover willen in- en uitchecken treinen makkelijker maken

CDA en Rover willen in- en uitchecken treinen makkelijker maken

CDA en Rover willen in- en uitchecken treinen makkelijker maken
18-04-2019 09:53 | Algemeen | auteur Redactie

DEN HAAG - Het CDA vraagt opnieuw om het zogeheten enkelvoudig in- en uitchecken bij verschillende vervoerders in treinen te realiseren. Op dit moment moeten reizigers bij het overstappen tussen vervoerders nog steeds opnieuw in- en uitchecken. Wat CDA Tweede Kamerlid Maurits von Martels betreft is dat straks verleden tijd. De invoering van het voorstel levert reizigers tijdwinst en reisgemak op. Dit maakt het openbaar vervoer voor veel reizigers aantrekkelijk.

Reizigersvereniging Rover pleit in het manifest ‘De reiziger centraal’ om reizen aantrekkelijker te maken, door enkelvoudig in- en uitchecken in te voeren. Rover-directeur Freek Bos: “De reiziger ervaart veel ongemak bij het overstappen. Om dit voor de reiziger weg te nemen is een breed palet aan oplossingen nodig.”

Eerder dit jaar wees de staatssecretaris een dergelijk voorstel af. De regering heeft een landelijke applicatie met locatiebepaling voor ogen. Dit gaat het CDA en Rover niet ver genoeg. Von Martels: “Zo’n app is een oplossing waarbij reizigers privacy moeten prijs geven. Anno 2019 moet het ook mogelijk zijn om een oplossing te vinden zonder dat de reiziger zelf actie hoeft te ondernemen.”

Vandaag stelt het CDA voor dat de staatssecretaris de optie van enkelvoudig in- en uitchecken op landelijk niveau opnieuw gaat uitwerken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions