Bijna 30 doden door busongeluk op Madeira

Bijna 30 doden door busongeluk op Madeira
17-04-2019 22:08 | Ongevallen | auteur ANP

FUNCHAL - Bij een ongeluk met een toeristenbus op het Portugese eiland Madeira zijn volgens de plaatselijke autoriteiten 29 doden en 27 gewonden gevallen. De bus raakte in een bocht op een helling van de weg en is over de kop geslagen en op een huis terechtgekomen. De omgekomen slachtoffers zijn naar het lijkt vooral Duitsers. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft uit Portugal vernomen dat er voor zover bekend geen Nederlanders onder de slachtoffers zijn.

Volgens Portugese media zaten er 55 voornamelijk Duitse toeristen in de bus. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend. De Portugese gids en chauffeur hebben het ongeluk overleefd en zijn naar een ziekenhuis gebracht. De Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa, en de vertegenwoordiger van Portugal op Madeira, Ireneu Barreto. hebben naar eigen zeggen hun medeleven betuigd aan de nabestaanden en aan de Duitse president en de Duitse ambassadeur.

De touringcar raakte van de weg in Caniço, in het zuidoosten van het eiland dat circa 875 kilometer van het Portugese vasteland ligt. De officiële oorzaak is nog niet bekend, maar vermoed wordt dat de buschauffeur de macht over het stuur verloor.

De bus was van Hotel Quinta Splendida op weg naar de eilandhoofdstad Funchal. Het ongeluk is volgens de lokale media het ernstigste busongeluk op het eiland sinds 2005. Toen kantelde een toeristenbus en vielen vijf doden en drie gewonden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,770
Diesel1,450

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden