Transport Online - Internationale inschrijving herbouw Notre-Dame

Internationale inschrijving herbouw Notre-Dame

Internationale inschrijving herbouw Notre-Dame
17-04-2019 17:35 | Buitenland | auteur ANP/AFP/DPA/RTR

PARIJS - Frankrijk zal architecten uit de hele wereld uitnodigen om ontwerpen in te dienen voor de wederopbouw van de spits van de Notre-Dame die tijdens de brand van maandag was ingestort. Dat zei premier Edouard Philippe woensdag.

"Het doel is de Notre-Dame een nieuwe torenspits te geven die is aangepast aan de technieken en de uitdagingen van onze tijd'', zei Philippe tijdens een persconferentie in Parijs. De beroemde kathedraal raakte zwaar beschadigd door de brand.

"De internationale competitie stelt ons ook in staat de vraag te stellen of we de torenspits eigenlijk wel moeten herbouwen'', voegde hij eraan toe. Hij merkte op dat de torenspits pas in de negentiende eeuw aan de kathedraal is toegevoegd.

Voor de wederopbouw van de Notre-Dame in Parijs is al bijna een miljard euro aan donaties ingezameld. "Vanmorgen was het bijna 900 miljoen. Ik denk dat we vandaag nog de 1 miljard overschrijden'', zei Stéphane Bern, die in opdracht van president Emmanuel Macron verantwoordelijk is voor de renovatie van historische monumenten. De grootste toezeggingen kwamen binnen van miljardairs en grote bedrijven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions