Mammoet Rallysport ziet snelheid en vertrouwen toenemen

Mammoet Rallysport ziet snelheid en vertrouwen toenemen
17-04-2019 16:58 | Etappes | auteur Redactie

ZAGORA - In de 318 kilometer tellende proef van Foum Zguid naar Zagora heeft Martin van den Brink aan de deur geklopt bij de snelste rijders in de Morocco Desert Challenge. Achter etappewinnaar Gert Huzink eindigde de equipe van Mammoet Rallysport vandaag als vijfde.

De deelnemers kregen in de vijfde etappe het nodige zand voor de wielen. "We hebben heerlijk gereden vandaag. De snelheid was goed. We hadden in het eerste deel van de etappe alleen een probleem met de computer van de automatische versnellingsbak. Tijdens de pitstop hebben we die vervangen en daarna ging het weer uitstekend", aldus Martin van den Brink, die met zijn co-piloten zes keer stil moest staan door de storing in de computer.

"Dat heeft wel een beetje tijd gekost, maar over het geheel zijn we tevreden. In het tweede deel van de proef hebben we vol door kunnen rijden en daar bleek dat het goed zit met de snelheid.’’

Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky hadden 4 uur 52 minuten en 40 seconden nodig voor de klassementsproef over 318 kilometer. Gert Huzink, die eveneens in een Renault truck rijdt, was een dikke 8 minuten sneller (4.44.05). Siarhei Viazovich werd tweede. Zijn MAZ-teamgenoot Aliaksei Vishneuski eindigde als derde voor de Belg Igor Bouwens. De Iveco-rijder was 31 tellen sneller dan de equipe van Mammoet Rallysport. Achter Martin eindigde Ton van Genugten, Maurik van den Heuvel, Peter Versluis en Roeland Voerman als zesde tot en met negende.

"We hebben ondanks de storing toch tijd goed kunnen maken. De komende dagen gaan we er voor. We rijden lekker en het vertrouwen neemt met de dag toe. Ik kijk uit naar de dag van morgen", aldus een positief gestemde Martin van den Brink na afloop van de vijfde etappe.

De rollen zijn nog niet verdeeld

In het algemeen klassement is de formatie van Mammoet Rallysport vijfde op 30.36 van de MAZ-equipe van Siarhei Viazovich. Roeland Voerman is tweede op ruim een kwartier achterstand. Peter Versluis staat derde (op 26.37). Ton van Genugten (Iveco, 17.01) is net voor Martin van den Brink als vierde gerangschikt. De eerste vijf equipes worden gescheiden door slechts 30 minuten. De rollen zijn nog niet verdeeld in deze editie van de Morocco Desert Challenge.

Donderdag staat de etappe naar Merzouga op de rol. De 370 kilometer lange special is opnieuw een ‘woestijnklassieker’ met een gevarieerd parcours. In deze zesde etappe speelt de Marokkaanse zandbak een hoofdrol. De kaarten voor het klassement zijn daarmee allesbehalve geschud.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,457

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden