Girteka Logistics bouwt voor 60 miljoen euro nieuw hoofdkantoor in Vilnius

Girteka Logistics bouwt voor 60 miljoen euro nieuw hoofdkantoor in Vilnius
17-04-2019 14:04 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VILNIUS - Naast de ambitieuze doelstelling om het grootste vrachtwagenpark in Europa te bezitten, heeft Girteka Logistics, opnieuw een serieuze uitdaging aangenomen, een modern hoofdkantoor van het bedrijf, genaamd Girteka Campus, zal in 2021 in Vilnius, Litouwen, worden geopend. Op het terrein van 16 hectare worden een aantal kantoren, een truckservicecentrum en een winkel- en servicecentrum gebouwd. Het bedrijf zal ongeveer 60 miljoen euro investeren in de uitvoering van het project.

"Naar een nieuwe locatie verhuizen past bij ons 25-jarig jubileum. Een kwart eeuw geleden zijn we begonnen met een enkele vrachtwagen en drie chauffeurs. Momenteel heeft de organisatie zich ontwikkeld tot een van Europa's grootste transportbedrijven. We zijn erg blij dat ons hele team straks op één plek kan samenwerken. We hopen dat de werknemers zullen genieten van het unieke karakter van de Girteka-campus - open en moderne ruimtes die samenwerking zowel binnen als buiten de gebouwen stimuleren", zegt Edvardas Liachovičius, CEO van Girteka Logistics.

De geplande locatie van Girteka Campus ligt bij de luchthaven van Vilnius, bij de kruising van Liepkalnis en Sodybų. Het terrein van ongeveer 16 hectare zal geschikt zijn voor kantoren met een oppervlakte van 26.000 vierkante meter.

Op het hoofdkantoor gaan ongeveer 2.500 mensen werken. Er is ook een parkeerterrein van 2.100 plaatsen, een servicecentrum voor vrachtwagens en een oppervlakte van 4.000 vierkante meter voor een winkel- en servicecentrum.

Volgens de CEO van Girteka Logistics zal dit jaar de eerste fase van de projectontwikkeling van Girteka Campus plaatsvinden. De bouw begint in het voorjaar van 2020 en het bedrijf zou in de zomer van 2021 naar zijn nieuwe hoofdkantoor moeten kunnen verhuizen.

Het ontwerp zal worden uitgevoerd door een Oostenrijks bedrijf ATP Architects, één van Europa's grootste architectenbureaus. Het is geselecteerd na een internationale architectuurwedstrijd met zes deelnemers uit onder meer Oostenrijk, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Litouwen. Ze vertegenwoordigden verschillende architecturale scholen.

De winnaar werd geselecteerd door een panel van onafhankelijk vastgoedspecialisten, kantoorspecialisten en architecten, naast Girteka Logistics.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden