Boete voor onderbetaling Filipijnse zeelieden

Boete voor onderbetaling Filipijnse zeelieden
17-04-2019 11:55 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DEN HAAG - Filipijnse zeelieden op Nederlandse schepen moeten wel degelijk volgens de Nederlandse wet worden betaald. Dat heeft de Raad van State bepaald.

Het gaat om een zaak van een Filipijns bedrijf dat landgenoten als bemanning op Nederlandse schepen inzette. Volgens de onderneming zou de Nederlandse wet niet van toepassing zijn op Filipijnse zeelieden en wordt dat niet anders als zij aan boord van een Nederlands schip werken.

De overheid was het daar niet mee eens. Het bedrijf kreeg een boete van 43.800 euro wegens onderbetaling. Het bedrijf stapte naar de rechter. Die oordeelde dat alleen zeelieden die te maken krijgen met een Nederlandse werksituatie onder de Nederlandse rechtssfeer vallen. De boete werd verlaagd naar 22.300 euro.

Zowel de overheid als het bedrijf tekenden beroep aan. Bij de hoogste bestuursrechter trekt de Staat aan het langste eind. De boete komt met 43.100 euro iets lager uit dan de oorspronkelijke boete, aangezien de overheid inmiddels heeft erkend dat er voor één werknemer eigenlijk geen boete opgelegd had moeten worden wegens onderbetaling van de vakantiebijslag.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,795
Diesel1,489

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden