Clicky

 
Transport Online - Mammoet Rallysport stabiel in Morocco Desert Challenge

Mammoet Rallysport stabiel in Morocco Desert Challenge

Mammoet Rallysport stabiel in Morocco Desert Challenge
17-04-2019 09:56 | Etappes | auteur Redactie

FOUM ZGUID - De equipe van Mammoet Rallysport heeft twee stabiele etappes achter de rug. Zowel maandag als dinsdag werd de formatie uit Harskamp als zesde gerangschikt. In het algemeen klassement van de Morocco Desert Challenge staat Martin van den Brink vijfde.

De etappe van dinsdag telde 425 kilometer. In het zuiden van Marokko trokken de rallyrijders door een verlaten landschap. De snelle piste op de eenzame vlakte dwongen de rijders op vooral goed op te letten. "Veel stenen, kuilen en bulten. Je kunt veel verliezen of kapot rijden", aldus Martin van den Brink

Martin stuurde de Renault truck zonder problemen naar de streep. 'We hebben geen risico genomen. De laatste honderd kilometer hebben we gereden met totaal versleten banden. Niet meer normaal zoals de banden het te verduren krijgen. Gelukkig haalden we de finish zonder lek te rijden."

De achterstand van Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky bedroeg na ruim 5 uur rijden tegen de klok 27 minuten en 28 seconden. "De tijd is voor ons van ondergeschikt belang. We willen vooral ritme opdoen en de motoronderdelen testen. We hebben zowel maandag als dinsdag lekker gereden en hebben geen technische problemen gehad. Dat geeft weer vertrouwen."

De etappezege was voor Ton van Genugten. Peter Versluis (tweede) volgde op bijna een kwartier van de Iveco-rijder. Roeland Voerman werd derde en blijft leider in het klassement. Versluis is tweede en Van Genugten staat als derde genoteerd op 13.44 van de koploper. Martin is vijfde algemeen. De Harskamper heeft 41.37 achterstand op Roeland Voerman.

Morgen wacht de etappe van Foum Zguid naar Zagora. De rallyrijders krijgen dan een flinke portie duinen voorgeschoteld. De liefhebbers van veel zand komen volop aan hun trekken. De special gaat woensdag over 308 kilometer. "In de duinen en het zand voelen we ons altijd thuis. Ik ben benieuwd wat we morgen kunnen laten zien", aldus een tevreden Martin van den Brink.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats