Transport Online - Macron: Notre-Dame binnen 5 jaar herbouwen

Macron: Notre-Dame binnen 5 jaar herbouwen

Macron: Notre-Dame binnen 5 jaar herbouwen
16-04-2019 20:44 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PARIJS - President Emmanuel Macron heeft dinsdagavond in een televisietoespraak de Franse bevolking beloofd de Notre-Dame binnen vijf jaar te herbouwen. De beroemde kathedraal raakte zwaar beschadigd door een uitslaande brand. Het hele dak werd verwoest en een spits stortte in. Het haantje dat op de top stond is teruggevonden.

"We gaan de kathedraal weer opbouwen nog mooier dan ze was en ik wil dat het binnen vijf jaar van nu gebeurt'', aldus Macron in een korte verklaring. ,,Dat kunnen we. Maar laten we niet in de val trappen van overhaasting''. In 2024 is Parijs gastheer van de Olympische Spelen.

Macron zei dat de dramatische vuurzee het beste heeft boven gebracht in een land dat werd verscheurd door verdeeldheid. ,,Wat we gisteravond zagen in Parijs was ons vermogen in beweging te komen en ons te verenigen om te zegevieren''. Hij prees de brandweerlieden, ,,de helden die gedurende vijftien uur de vlammen hebben bestreden''.

De president riep de Franse geschiedenis in herinnering. In het verleden werden tal van steden, havens en kerken in de as gelegd. "Elke keer hebben we ze weer opgebouwd. Onze geschiedenis stopt nooit en altijd zullen we beproevingen moeten doorstaan''. Ditmaal is voor het herstel van de Notre-Dame in minder dan een dag al 700 miljoen euro bijeengebracht, met name door de zeer rijken en het bedrijfsleven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions