Drie minderjarige jongens aangehouden voor groepsverkrachtingen

Drie minderjarige jongens aangehouden voor groepsverkrachtingen
16-04-2019 16:35 | Misdaad | auteur ANP

ROTTERDAM - Drie minderjarige jongens uit Rotterdam en Schiedam zijn dinsdagochtend aangehouden op verdenking van groepsverkrachtingen in onder meer parkjes en kelderboxen. Ook alle slachtoffers zijn minderjarig: tussen de twaalf en zestien jaar.

Verhalen over de groepsverkrachtingen deden al langere tijd de ronde in Rotterdam-West en Schiedam-Oost. De politie meldt dat er na meerdere aangiftes en maanden van onderzoek genoeg informatie was om drie verdachten, twee jongens van zeventien en een van veertien jaar, aan te houden.

Na de eerste aangiften probeerden rechercheurs sporen en getuigenverklaringen te verzamelen en werd contact gelegd met de wijkagent, jongerenwerkers en een nabijgelegen school om samen meisjes te waarschuwen voor de verdachten.

"Het onderzoek is nog niet klaar. We vermoeden dat er meer slachtoffers zijn en vragen hen om zich ook te melden”, aldus een oproep van de politie. Die omschrijft de slachtoffers als zeer kwetsbaar. "Sommige meisjes hebben niet door dat ze het slachtoffer zijn van een misdrijf. Meisjes maar ook ouders praten liever niet met ons. Om diverse redenen. Soms is het angst, soms schaamte, maar soms werd het ook niet belangrijk genoeg gevonden.''NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden