Fred Rutten per direct weg als trainer Anderlecht

Fred Rutten per direct weg als trainer Anderlecht
16-04-2019 10:32 | Sport | auteur ANP

BRUSSEL - Fred Rutten vertrekt na drie maanden al weer als trainer van Anderlecht. De Nederlandse coach heeft in zijn korte periode bij de Belgische topclub de sportieve malaise niet kunnen keren. De clubleiding maakte dinsdag bekend de samenwerking met Rutten per direct te beëindigen.

Anderlecht spreekt niet van een ontslag, Rutten wil zelf niet meer verder. "Na drie dagen overleg tussen sportieve directie en coach heeft Fred Rutten beslist dat hij geen deel wil uitmaken van het sportieve plan van RSC Anderlecht volgend seizoen. Aangezien hij de sportieve staf alle kansen wil geven om de toekomst optimaal voor te bereiden, zijn beide partijen overeengekomen om de samenwerking per direct stop te zetten'', luidde de persverklaring.

Rutten, voormalig trainer van onder meer FC Twente, PSV, Vitesse en Feyenoord, werd begin dit jaar aangesteld als opvolger van de ontslagen Hein Vanhaezebrouck. Hij bezorgde de club een ticket voor de play-offs om de landstitel, maar de Brusselaars hadden na vier wedstrijden nog geen enkel punt te pakken.

Moeilijke omstandigheden

De onvrede bij de aanhang groeide in een van de slechtste seizoenen ooit van de Belgische topclub. Afgelopen vrijdag liepen de protesten uit de hand tijdens de wedstrijd tegen Standard Luik. De scheidsrechter staakte na een half uur het duel omdat supporters vuurpijlen en rookbommen op het veld gooiden.

"Anderlecht waardeert het werk dat Fred heeft geleverd in moeilijke omstandigheden. Zijn houding laat ons toe om het sportieve project voor de toekomst voor te bereiden. We gaan in wederzijds respect uit elkaar'', aldus technisch directeur Frank Arnesen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden