Transport Online - Duitse politie zet alcoholcontroles na het weekend voort na 'beangstigende resultaten' [+foto's]

Duitse politie zet alcoholcontroles na het weekend voort na 'beangstigende resultaten'

Duitse politie zet alcoholcontroles na het weekend voort na 'beangstigende resultaten' [+foto's]
15-04-2019 19:12 | Controles | auteur Redactie

GÖTTINGEN - De Duitse politie heeft ook afgelopen zondag weer alcoholcontroles gehouden op parkeerplaatsen in Göttingen, Hildesheim-Borde en andere vrachtwagenparkeerplaatsen langs de A7. Maandag ging de politie tot in de middag verder met de preventieve alcoholcontroles.

In totaal heeft de politie tussen 10 maart 2019 en 14 april 2019 maar liefst 1.392 vrachtwagenchauffeurs gecontroleerd. In totaal 183 chauffeurs waren onder invloed en in 85 gevallen moest er een rijverbod opgelegd worden.

"Beangstigend"

"We hebben besloten de controles voort te zetten. Dit is het logische gevolg van deze resultaten. Het doel is om ernstige ongelukken te voorkomen. Juist daarom controleren we de chauffeur vóór vertrek", zegt politiechef Uwe Lührig na de eerste resultaten.

"De resultaten van de controles is echt beangstigend. Het gedrag van de betrokken chauffeurs is onverantwoordelijk. We zullen deze controles in de toekomst voortzetten. Piekwaarden tot 3 promille dwingen ons om op te treden. Vrachtwagenchauffeurs met dergelijke waardes leggen wij een rijverbod op door een wielklem te plaatsen."

Resultaten van preventieve controle zondag 14 april

Zondagavond 14 april werden er in totaal 240 vrachtwagenchauffeurs gecontroleerd. 35 vrachtwagenchauffeurs hadden gedronken. Dertien bliezen minder dan 0,5 promille, vijf hadden tussen de 0,5 en 1,09 promille gedronken. Twee chauffeurs bliezen ruim boven de 1,1 promille.

Het hoogst gemeten gehalte alcohol was zondag 2,28 promille. Dit werd gemeten bij een Duitse vrachtwagenchauffeur die tevens onder invloed van drugs bleek te zijn. De bloedtest was positief op zowel amfetaminen als THC.

Zestien vrachtwagenchauffeurs kregen een rijverbod opgelegd vanwege het teveel aan genuttigde alcohol.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen