Transport Online - Voorbereiding terroristisch misdrijf zwaarder bestraft in hoger beroep

Voorbereiding terroristisch misdrijf zwaarder bestraft in hoger beroep

Voorbereiding terroristisch misdrijf zwaarder bestraft in hoger beroep
15-04-2019 11:34 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Een 33-jarige Rotterdammer is in hoger beroep schuldig bevonden aan de voorbereiding van een terroristische aanslag. Het gerechtshof Den Haag heeft hem hiervoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Dit is overeenkomstig de eis van het openbaar ministerie.

Na een tip van de veiligheidsdienst werd op 7 december 2016 zijn woning doorzocht. In zijn kelderbox werd een machinegeweer en bijbehorende munitie gevonden. Ook bleek de man in het bezit van veel verboden vuurwerk, dat gebruikt kan worden om bommen mee te fabriceren, en stonden op zijn computer handleidingen voor het maken van een staafbom en een bomgordel. Bovendien stond daarop veel extremistisch propagandamateriaal van onder meer IS. Het Haagse gerechtshof heeft aangenomen dat de Rotterdammer was geradicaliseerd en voorbereidingen trof voor het plegen van een aanslag. Het gerechtshof heeft hem in het bijzonder aangerekend dat hij ook ter zitting geen afstand heeft willen nemen van het gedachtengoed en de handelwijze van IS.

Eerder had de rechtbank Rotterdam de man, na een eis van acht jaar, veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van vier jaar. Het gerechtshof Den Haag heeft zwaarder getild aan de beveiliging van de samenleving, met name vanwege het gevaar voor herhaling.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions