Clicky

 
Transport Online - Hybride tanker Eagle Bintulu arriveert tijdens maidentrip in Rotterdam

Hybride tanker Eagle Bintulu arriveert tijdens maidentrip in Rotterdam

Hybride tanker Eagle Bintulu arriveert tijdens maidentrip in Rotterdam
14-04-2019 17:24 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Anderhalve week na de Eagle Brasilia arriveerde zaterdag 13 april ook het zusterschip Eagle Bintulu tijdens zijn maidentrip in de Rotterdamse haven. De twee hybride olietankers van de Maleisische rederij AET kunnen zowel op LNG (vloeibare aardgas) als op stookolie varen. Ze zijn gecharterd door Shell voor de Atlantische regio.

De Eagle Brasilia en Eagle Bintulu zijn twee zogenoemde Aframax tankers en gebouwd door Samsung Heavy Industry Co Ltd’s op de scheepswerf in Geoje, Zuid Korea. Het in de vaart nemen van de twee schepen betekende een belangrijke stap in AET’s ‘Green Sustainability Agenda’.

De rederij hoopt dat de verduurzaming van haar vloot een stimulans voor de scheepvaart zal zijn om dit voorbeeld te volgen. "We willen ervoor zorgen dat dit LNG dual-fuel Aframax schip zo efficiënt mogelijk presteert, met continue prioriteit voor naleving van de hoogste veiligheidsnormen”, aldus captain Rajalingam Subramaniam, president en CEO van AET.

Cardissa

Eagle Brasilia en Eagle Bintulu worden gebunkerd door de Cardissa, het LNG bunkerschip van Shell met als thuismarkt Rotterdam. “Het Havenbedrijf heet de twee schepen van harte welkom. Het past in ons streven om een belangrijke LNG hub te worden en om de scheepvaart te stimuleren over de transitie te maken van stookolie naar LNG als brandstof voor de zeescheepvaart”, aldus Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam.

Foto's

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden