Transport Online - Nabestaanden Anne Faber eisen opstappen procureur-generaal Rinus Otte

Nabestaanden Anne Faber eisen opstappen procureur-generaal Rinus Otte

Nabestaanden Anne Faber eisen opstappen procureur-generaal Rinus Otte
13-04-2019 10:03 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - De nabestaanden van de vermoorde Anne Faber hebben nooit een reactie ontvangen van de oud-rechter die moordenaar Michael P. in 2012 een veel kortere straf en geen tbs oplegde voor twee gruwelijke verkrachtingen. Zij eisen in een interview met De Telegraaf dat de toenmalige voorzitter van het hof, de huidige procureur-generaal Rinus Otte, ,,moet opstappen om het geloof en het vertrouwen in de rechtspraak te behouden".

Vader Wim Faber en zijn broer Hans stellen in de krant dat onder de leiding van Otte ,,het hof heeft gefaald op twee kernpunten: het beschermen van de samenleving, en het voorkomen van herhaling. Terwijl de Reclassering waarschuwde voor dat gevaar". Otte is sinds 2016 lid van het College van procureurs-generaal en geeft leiding aan het Openbaar Ministerie.

Vader Wim Faber zegt in de krant: "Als Michael P. destijds tbs had gekregen, zou Anne nog hebben geleefd. Nu heeft Otte een hoge post bij het Openbaar Ministerie. Stuitend. Hij had nooit op die stoel mogen zitten."

Doordringen

Aanleiding tot het interview is de verschijning van het boek 'Anne - Kroniek van een zoektocht'. Daarin pleiten de nabestaanden er nogmaals voor dat de verantwoordelijken opstappen die volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid fouten maakten, zoals de verantwoordelijke voor de kliniek die Michael P. te veel vrijheid gaf en de directeur van de gevangenis in Vught.

Auteur Hans Faber zegt met het boek blijvend te willen vastleggen "wat er allemaal misging''. "Wat ik er vooral mee hoop te bereiken is mensen die werkzaam zijn binnen de rechterlijke macht, de forensische zorg, advocaten, ervan te doordringen waarmee ze bezig zijn. Doe je onvoldoende je best, denk je niet genoeg na, dan kan dít de consequentie zijn.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions