Clicky

 
Transport Online - Vrachtvervoer daalt opnieuw op Brussels Airport

Vrachtvervoer daalt opnieuw op Brussels Airport

Vrachtvervoer daalt opnieuw op Brussels Airport
12-04-2019 19:32 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - In maart 2019 bedroeg het vrachtvolume 61.514 ton, ofwel een daling met 8,1 procent ten opzichte van maart 2018. Dit negatieve resultaat is gedeeltelijk te wijten aan de sociale acties van de luchtverkeersleiders, die leidden tot de annulatie van 8,7 procent van de cargovluchten. Daarnaast wordt ook sinds enkele maanden een vertraagde groei in de vrachtsector overal in Europa geconstateerd.

Alle vrachtsegmenten tekenen negatieve cijfers op, met uitzondering van de getruckte vracht. De volvrachtvolumes daalden met 17,2 procent, die van de expresdiensten en van vracht aan boord van passagiersvliegtuigen met respectievelijk 14,6 procent en 2,8 procent in vergelijking met maart vorig jaar. Dit leidt tot een vermindering van het totale luchtvrachtvolume met 12 procent. Deze dalingen werden gedeeltelijk gecompenseerd door de groei van 4 procent van de getruckte vracht.

De import was stabiel in vergelijking met vorig jaar, de export verminderde daarentegen met 16 procent.

Vliegbewegingen

In maart 2019 daalde het aantal vliegbewegingen met 3,6 procent, voornamelijk vanwege de acties van de luchtverkeersleiders. Het aantal passagiers per vlucht steeg van 124 naar 129, vooral omdat veel vluchten werden geannuleerd en passagiers op andere vluchten werden omgeboekt.

Passagiers

In de maand maart ontving Brussels Airport 1.999.343 passagiers, ofwel een stijging van 1,9 procent ten opzichte van maart 2018. De stijging van het aantal passagiers was zonder de stakingsacties bij skeyes allicht nog hoger uitgevallen. Door de stakingsacties bij skeyes werden 1,3 procent van het totaal aantal passagiersvluchten in maart geannuleerd.

De tragere groei van het aantal passagiers is ook in mindere mate beïnvloed door het faillissement van de regionale Britse vliegmaatschappij fly bmi.

Het aantal lokale passagiers groeide met 1 procent tegenover maart 2018. Het aantal transferpassagiers daalde daarentegen met 6,9 procent. Deze daling is ook te verklaren door de acties bij skeyes, omdat passagiers omgeboekt werden en een connecterende vlucht op een andere luchthaven aangeboden kregen.

In het segment van de langeafstandsvluchten werden de grootste stijgingen genoteerd bij Cathay Pacific, United Airlines, Ethiopian Airlines en ANA. Bij de korteafstandsvluchten waren de sterkste stijgingen voor Ryanair, Iberia, Aeroflot, SAS, TUI fly, Air Europa, Vueling en Aegean Airlines.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden