'Marco Kroon moest schorsing via media horen'

'Marco Kroon moest schorsing via media horen'
12-04-2019 17:57 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Marco Kroon, de drager van de Militaire Willems-Orde, moest via de media horen dat hij wordt geschorst door Defensie. Dat vertelde zijn advocaat Geert-Jan Knoops. "Hij is verrast en verbaasd door de beslissing. Zeker omdat hij tot op heden niet officieel en formeel van het besluit heeft kennisgenomen."

Volgens Knoops heeft Kroon wel een telefoontje gehad van zijn directe meerdere, maar wist hij niets van een officieel besluit. "Merkwaardig", aldus de advocaat.

De schorsing gebeurt omdat Kroon wordt vervolgd vanwege incidenten tijdens het carnaval in Den Bosch vorige maand. Volgens Knoops is Kroon ook verbaasd door de vervolgingsbeslissing van het Openbaar Ministerie. Naar zijn zeggen komt uit hun eigen onderzoek "een ander beeld naar voren" dan wat het OM nu schetst. Meer informatie kan hij daar nog niet over geven.

Procedure

Kroon werd op 3 maart aangehouden. Hij was die avond door agenten aangesproken op wildplassen. Daarop heeft hij drie agenten op onheuse en op strafbare wijze bejegend, stelt het OM. Zo zou hij zijn geslachtsdeel hebben getoond en zijn middelvinger hebben opgestoken naar een andere agent. Bij zijn aanhouding zou hij een agent een kopstoot hebben gegeven.

Defensie laat weten dat "de procedure om majoor Kroon te schorsen is opgestart". Pas als het hem is aangezegd, treedt het in werking. Hij kan ook nog bezwaar aantekenen tegen het besluit.

Kroon moet voorkomen bij de militaire politierechter in Arnhem. Een datum is nog niet bekend. Kroon werkt momenteel bij de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden