Transport Online - Winkels Doetinchem ontruimd na plofkraak [+foto]

Winkels Doetinchem ontruimd na plofkraak

Winkels Doetinchem ontruimd na plofkraak [+foto]
12-04-2019 11:49 | Binnenland | auteur ANP

DOETINCHEM - [update 15:00 uur] In de ravage die donderdagavond achterbleef na een plofkraak bij een winkelcentrum in Doetinchem, heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) vrijdag explosieve stoffen gevonden. Het zijn waarschijnlijk resten van de plofkraak. De EOD heeft de ontplofbare stoffen weggehaald en onderzoekt ze, aldus de politie.

Een pin-gebouwtje bij winkelcentrum Overstegen in de Houtsmastraat werd donderdagavond opgeblazen. Door de explosie vlogen brokstukken tot ver in de omgeving rond volgens de politie. De restanten van het gebouw zijn vrijdag gesloopt.

Een aantal winkels ging vrijdagmorgen ondanks de puinhoop toch open, maar toen de politie bij onderzoek mogelijk explosieve resten aantrof moesten ze alsnog sluiten. De EOD werd opgeroepen en de omgeving werd afgezet. Een supermarkt die vrijdag feestelijk geopend zou worden, heeft schade opgelopen door de knal. De feestelijkheden zijn afgelast omdat de supermarktdirectie dat op deze dag niet gepast vindt. Sommige winkels gaan vrijdagmiddag opnieuw open.

Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem noemde op Twitter "zulk crimineel gedrag in- en intriest.''

Bij de explosie is niemand gewond geraakt. Of de daders er met geld vandoor zijn, maakt de politie niet bekend. De politie wil graag particuliere camerabeelden uit de buurt hebben.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions