Transport Online - Mammoet rallysport: ‘We starten zonder hoge verwachtingen Morocco Dessert Challenge'

Mammoet rallysport: ‘We starten zonder hoge verwachtingen Morocco Dessert Challenge'

Mammoet rallysport: ‘We starten zonder hoge verwachtingen Morocco Dessert Challenge'
12-04-2019 09:04 | Algemeen | auteur Redactie

HARSKAMP - Mammoet Rallysport staat zaterdag zonder torenhoge ambities aan de start van de Morocco Desert Challenge. Hoewel Martin van den Brink de rally in 2016 en 2017 al eens wist te winnen gaat de Harskamper nu met een andere insteek van start. "We willen vooral vertrouwen opdoen en de motor testen."

Na de teleurstellende Dakar Rally 2019 waar Van den Brink na de tweede etappe de strijd met motorproblemen al moest staken is er flink gesleuteld aan een oplossing. "MKR, de leverancier van de motor, heeft na veel overleg en onderzoek ontdekt dat het probleem is ontstaan door een kopwissel. Het materiaal van het motorblok was na die wissel van mindere kwaliteit."

De 48-jarige Harskamper en zijn team hebben daarop passende maatregelen genomen. "We hebben nu de juiste onderdelen kunnen krijgen via Volvo Penta. In Marokko gaan we testen en weten we mogelijk meer."

Om de techniek optimaal te bestuderen gaat Daniel Kozlovsky mee als monteur in de Renault truck. "Anders was Mitchel meegegaan. Hij kan nu gewoon naar school", aldus Martin van den Brink over de 'gedwongen' afwezigheid van zijn zoon. "Daniël kent de motor goed. Nu kan hij tijdens een serieuze rally zelf beoordelen of het goed is."

"Zo goed mogelijk presteren'"

Mammoet Rallysport richt zich in de MDC niet op het klassement. "Natuurlijk wil ik zo goed mogelijk presteren. Maar we gaan zonder hoge verwachtingen van start. Als het kan wil ik winnen, maar het testen van het nieuwe materiaal is prioriteit nummer 1."

In de rally die zaterdag van start gaat en een week later (20 april) eindigt) komen 35 trucks aan de start. "Met de MAZ-teams van Viazovich en Visneuski is er genoeg concurrentie. Ook Ton van Genugten (Team De Rooy) Paul Verheyden, Maurik van den Heuvel en Gert Huzink komen aan de start.''

Martin van den Brink kijkt uit naar de rally. "Het is een mooie en zware rally. Ik hoop met navigator Wouter de Graaff en monteur Daniël Kozlovsky zo goed mogelijk te presteren, maar het testwerk van de nieuwe onderdelen is het belangrijkste."

De Morocco Desert Challenge telt acht etappes. De rally gaat over ruim 2700 kilometer. De start is zaterdag op het Plage Blanche. De finish is een week later in Saïdia.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions