Clicky

 Amazon luistert mee met je luidspreker

Amazon luistert mee met je luidspreker
11-04-2019 19:48 | Binnenland | auteur ANP

SEATTLE - Als gebruikers iets zeggen tegen hun Echo, de slimme luidspreker van Amazon, kunnen hun uitspraken terechtkomen bij medewerkers van het bedrijf. De opmerkingen gaan naar de cloud en worden uitgeschreven en verwerkt om de software te verbeteren. Die moet leren om het taalgebruik van mensen te begrijpen, zodat het beter antwoord kan geven op opdrachten. Amazon heeft duizenden mensen in dienst voor het meeluisteren.

Persbureau Bloomberg heeft met zeven van die medewerkers gesproken. Tijdens elke dienst van negen uur moeten zij ongeveer duizend geluidsbestanden verwerken. Dat gebeurt op kantoren van de Verenigde Staten tot Roemenië en van Costa Rica tot India. In sommige opnames gaat het bijvoorbeeld over de manier waarop iemand de naam Taylor Swift uitspreekt. Maar de medewerkers hoorden ook een vrouw die vals zong onder de douche of een kind dat om hulp riep. Zij delen de opnames met elkaar via interne chats.

Twee medewerkers zeiden dat ze een vermoedelijke aanranding hoorden, maar dat ze van hogerhand de opdracht kregen om daar niets aan te doen.

Amazon laat in een reactie weten dat de werknemers niet weten wie de mensen zijn die zij op de opnames horen spreken. Het gaat bovendien om ''een extreem klein aantal interacties van een willekeurige groep klanten'', aldus het bedrijf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions