Zes jaar cel en TBS met dwangverpleging voor doodslag op caféhouder

Zes jaar cel en TBS met dwangverpleging voor doodslag op caféhouder
11-04-2019 16:42 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Een 57-jarige man is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar en TBS met dwangverpleging voor het doodsteken van een caféhouder uit IJmuiden. Het gerechtshof Amsterdam heeft dit vandaag beslist. De rechtbank kwam eerder tot dezelfde beslissing. Daartegen kwam de verdachte in hoger beroep.

De verdachte huurde een studio boven de werkplaats van de schoonvader van het slachtoffer. Het slachtoffer ging op 11 december 2016 met zijn schoonvader naar die werkplaats toe. Vanuit het niets heeft de verdachte het slachtoffer met een mes in de rug, de nek en de borst gestoken. Het 52-jarige slachtoffer is daar voor de ogen van zijn schoonvader in elkaar gezakt en overleden. In hoger beroep heeft de advocaat van de verdachte gesteld dat deze handelde uit noodweer, omdat hij werd aangevallen door het slachtoffer. Het hof vindt juist dat de verdachte de aanvallende partij is geweest en dat er geen sprake was van zelfverdediging.

De verdachte heeft het slachtoffer op een gruwelijke manier om het leven gebracht. De nabestaanden heeft hij veel ellende en verdriet bezorgd. De kinderen van het slachtoffer moeten hun vader missen, zijn schoonvader is getraumatiseerd geraakt en diens dochter heeft het café moeten verkopen. Daarom vindt het hof een lange gevangenisstraf terecht, aldus de rechtbank.

De verdachte is onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Daar bleek dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Als de verdachte niet in een kliniek wordt behandeld, is de kans groot dat hij na enige tijd opnieuw een misdrijf pleegt. Daarom legt het hof ook TBS met dwangverpleging op. Daarnaast moet de verdachte schadevergoeding betalen aan de nabestaanden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden