Transport Online - PitPoint gaat vijftig bussen van EBS van groengas voorzien

PitPoint gaat vijftig bussen van EBS van groengas voorzien

PitPoint gaat vijftig bussen van EBS van groengas voorzien
11-04-2019 13:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

NIEUWEGEIN - PitPoint levert vanaf augustus 2019 groengas aan circa 50 groengasbussen van EBS in de regio Haaglanden. Dit bevestigt de leidende positie van PitPoint in de groengasmarkt voor het openbaar busvervoer.

Afgelopen zomer werd bekend dat EBS de concessie Haaglanden streek heeft gewonnen en hier de komende 10 jaar het openbaar busvervoer gaat verzorgen. Om dit zo milieuvriendelijk mogelijk te doen gaat EBS hier rijden met hybride groengasbussen die na verloop van tijd vervangen worden door zero emissie voertuigen.

Om de levering van groengas aan de bussen te realiseren gaan PitPoint en EBS een strategische samenwerking in deze regio aan. Het groengas wordt beschikbaar gesteld op twee tanklocaties in Zoetermeer en in Delft. Het station in Delft moet nog gebouwd en komt te liggen in Den Hoorn en in Zoetermeer wordt het bestaande CNG-station voorzien van een upgrade.

Managing Director Commercial Sales bij PitPoint Jan Theo Hoefakker:” Wij zijn ontzettend trots dat we EBS in deze regio kunnen helpen met het realiseren van schoon openbaar vervoer. Groengas is een advanced bio fuel en levert een grote bijdrage aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.”

Verstevigde samenwerking

PitPoint levert al groengas aan de 53 groengasbussen van EBS in de regio Voorne Putten. De keuze voor PitPoint als leverancier was EBS dus logisch. Wim Kurver, CEO van EBS: “We werken al langer samen met PitPoint als partner in de transitie naar emissievrij OV en dat bevalt ons erg goed. PitPoint steekt echt haar nek uit om een goede service te leveren en dat waardeer ik. Gezamenlijk zetten we in de regio Haaglanden streek zo een belangrijke stap voorwaarts naar een emissievrije vloot."

EBS kiest bewust voor rijden op groengas. Met groengas wordt 75 procent minder CO2 uitgestoten dan met diesel, terwijl de totale kosten vergelijkbaar zijn met rijden op diesel. “Dit maakt groengas de meest efficiënte en kosteneffectieve manier om ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen", aldus Kurver.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen