Clicky

 
Transport Online - Dertig migranten ontsnappen op A2 uit vrachtwagen

Dertig migranten ontsnappen op A2 uit vrachtwagen

Dertig migranten ontsnappen op A2 uit vrachtwagen
11-04-2019 10:13 | Criminaliteit | auteur ANP

MAASTRICHT - [update 16:00 uur] Zo'n dertig mensen zijn donderdagochtend uit een vrachtwagen op de A2 bij Gronsveld gevlucht en over de A2 naar de Maastrichtse wijk De Heeg gerend. Politie en marechaussee wisten in de loop van de dag elf vluchtelingen op te pakken. Ook de chauffeur van de vrachtwagen, een 22-jarige man uit Roemenië, is aangehouden. De door hem bestuurde vrachtwagen is in beslag genomen.

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om migranten, die op weg zijn naar het Verenigd Koninkrijk. Negen van hen zijn minderjarig en worden naar een opvang voor minderjarige alleenstaande asielzoekers in Ter Apel gebracht. Ook zijn twee volwassenen gearresteerd. Zij gaan volgens de politie of in vreemdelingenbewaring, of worden uitgezet richting het land van herkomst. Waar de migranten vandaan komen, kon de woordvoerder van de politie nog niet zeggen.

Volgens de woordvoerder is de chauffeur van de uit Cyprus afkomstige vrachtwagen op de A2 bij Gronsveld mogelijk gestopt, zodat de vluchtelingen eruit konden springen. Vervolgens is de vrachtwagen nog ruim 10 kilometer doorgereden naar Houthem. Daar heeft de politie de chauffeur aangehouden.

Waar de overige 19 vluchtelingen zijn gebleven, is onbekend. De politie is niet meer actief op zoek naar hen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden