Transport Online - Afvaldumper met veel verzet in natuurgebied aangehouden

Afvaldumper met veel verzet in natuurgebied aangehouden

Afvaldumper met veel verzet in natuurgebied aangehouden
11-04-2019 09:51 | Misdaad | auteur Redactie

GOIRLE - Een 52-jarige man uit Poppel is woensdagavond omstreeks 23.00 uur op de Burgemeester van Gorpstraat in het bosgebied van Gorp en Roovert op heterdaad door een boswachter aangehouden voor een milieudelict. De Belg, die zich hevig verzette bij zijn arrestatie, werd door de Buitengewoon Opsporingsambtenaar betrapt op het illegaal dumpen van sloophout.

In en rondom de natuurgebieden in het politiedistrict Hart van Brabant is de afgelopen weken regelmatig bouwafval gedumpt. Boswachter en politieagenten surveilleren daarom extra. Woensdagavond betrapte een boswachter een dumper op heterdaad. De man probeerde er met zijn auto met aanhanger vandoor te gaan, maar dat werd door de boswachter voorkomen. Hierdoor ontstond een lichte aanrijding tussen beide voertuigen, meldt de politie.  

De 52-jarige man, verzette zich hevig bij zijn arrestatie. Hij probeerde daarbij de wapenstok van de boswachter af te pakken.  De ‘BOA’  was genoodzaakt om snel de assistentie van de politie in te roepen en zijn hond in te zetten. De boswachter liep tijdens de schermutseling onder meer een dikke lip en een bloedneus op. De verdachte werd uiteindelijk overmeesterd. Hij is vanwege een hondenbeet eerst  in het ziekenhuis behandeld en daarna  ingesloten in het cellencomplex. De politie onderzoekt of hij verantwoordelijk is voor eerdere dumpingen in het natuurgebied.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions