Transport Online - 81 procent van de vrachtwagenchauffeurs tevreden over Rijkswaterstaat

81 procent van de vrachtwagenchauffeurs tevreden over Rijkswaterstaat

81 procent van de vrachtwagenchauffeurs tevreden over Rijkswaterstaat
11-04-2019 09:35 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG - In het najaar van 2018 heeft de Belevingsmonitor Vrachtwagenchauffeurs 2018 door Rijkswaterstaat plaatsgevonden. Dit is een tweejaarlijks tevredenheidsonderzoek onder vrachtwagenchauffeurs. Aan het onderzoek namen ruim 2.100 vrachtwagenchauffeurs deel.

Vrachtwagenchauffeurs tevreden over Rijkswaterstaat

Uit het onderzoek blijkt dat 81 procent van de chauffeurs tevreden is over Rijkswaterstaat als beheerder van de rijkswegen. Als sterke punten geven de vrachtwagenchauffeurs aan dat ze vooral tevreden zijn over de kwaliteit en het onderhoud van de wegen, verkeersveiligheid en informatievoorziening. Dit zijn punten die Rijkswaterstaat onder de aandacht moet blijven houden, juist omdat deze goed beoordeeld worden en zorgen voor een hoge mate van tevredenheid.

Aandachtspunten

Ook werden er een aantal aandachtspunten genoemd. Hierbij gaat het vooral over doorstroming in het algemeen, maar in het bijzonder ook bij werkzaamheden. Verder willen de chauffeurs graag meer parkeerplaatsen met betere voorzieningen op verzorgingsplaatsen. Ook geven ze aan dat vluchtstroken vaak te smal zijn, waardoor er weinig ruimte is om de vrachtwagen te parkeren in geval van pech.

Bruikbaarheid resultaten onderzoeksrapport

De belevingsonderzoeken van Rijkswaterstaat hebben een signalerende werking. Ze geven inzicht in wat goed gaat en waar het nodig is om bij te sturen. De conclusies uit de monitor worden nader geanalyseerd door Rijkswaterstaat en worden onder meer ingebracht in lopende verbeterprogramma’s. De conclusies ten aanzien van verzorgingsplaatsen (te weinig parkeerplaatsen en sociale onveiligheid) uit het belevingsonderzoek, worden meegenomen in het project Verzorgingsplaatsen van de toekomst.

Ook zullen ze worden gebruikt door Rijkswaterstaat bij het opstellen van prestatiecontracten waarin afspraken met aannemers worden gemaakt over bijvoorbeeld het onderhoud van de wegen, het opruimen van afval en uitvoeren van werkzaamheden aan bermen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions