Transport Online - Personeel Tata twijfelt over steun staalfusie

Personeel Tata twijfelt over steun staalfusie

Personeel Tata twijfelt over steun staalfusie
10-04-2019 20:08 | Binnenland | auteur ANP

IJMUIDEN - Medewerkers van Tata Steel in Europa zijn er niet langer van overtuigd dat ze de voorgenomen fusie met de Europese staaltak van ThyssenKrupp blijven steunen. Dat meldt de Europese ondernemingsraad in een persverklaring. Tata Steel is eigenaar van de voormalige Hoogovens in IJmuiden.

Aanleiding zijn de voorgestelde desinvesteringen die de bedrijven moeten doen om tegemoet te komen aan de bezwaren van de Europese Commissie. De impact van de ingrepen zouden allemaal aan de kant van Tata en niet van ThyssenKrupp worden gedaan. "Door deze recente ontwikkelingen zijn we er nu niet meer van overtuigd dat de joint venture de beste optie is voor Tata Steel Europe."

Eerder was gemeld dat als gevolg van de fusie 2000 banen zouden verdwijnen, gelijk verdeeld over de partijen. Maar de voorgestelde acties zorgen alleen al aan de kant van Tata voor meer dan 2000 arbeidsplaatsen die vervallen, terwijl er bij ThyssenKrupp geen teken zou zijn van eventuele ingrepen.

Volgens Tata Steel, dat samen met ThyssenKrupp begin april een pakket maatregelen presenteerde aan de Europese Commissie, komende de voorstellen van het bedrijf tegemoet aan de zorgen die leven in Brussel. Maar ook steunen ze de belangen van onder meer werknemers.

Door samen te gaan verwachten de bedrijven in de toekomst juist banen te zullen behouden in de staalindustrie. Tata zegt de opvattingen van het personeelsorgaan te respecteren. Het bedrijf hoopt het proces in goed overleg met werknemersvertegenwoordigers tot een goed einde te brengen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions