Transport Online - Rutte: EU moet no-dealbrexit voorkomen

Rutte: EU moet no-dealbrexit voorkomen

Rutte: EU moet no-dealbrexit voorkomen
10-04-2019 17:17 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Premier Mark Rutte laat zijn stem over het gevraagde brexit-uitstel afhangen van de uitleg van premier Theresa May over haar verzoek. "Voor Nederland is van belang dat er geen no-dealbrexit komt.'' Dat zei hij in Brussel voorafgaand aan overleg tussen de landen aan de Noordzee die het meest getroffen worden in geval van een wanordelijk Brits vertrek uit de EU.

"Tegelijk moeten we niet in een limbo blijven. Dus hoe kunnen we zorgen dat er wel instemming in Londen komt over de brexit?'' zei hij.

De EU-leiders nemen woensdag op een speciale top een besluit over het verzoek van May om de brexit tot 30 juni uit te stellen. De huidige deadline verloopt vrijdag om middernacht Brusselse tijd. Als de EU-landen geen uitstel gunnen en voor vrijdagnacht het Lagerhuis niet heeft ingestemd met de brexitovereenkomst tussen May en de EU, valt het Verenigd Koninkrijk automatisch uit de EU.

De Belgische premier Charles Michel nodigde de leiders van Nederland, Frankrijk, Denemarken, Zweden en Ierland uit om zich gezamenlijk zo goed mogelijk voor te bereiden.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,640
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions