Toestel Jet Airways aan ketting op Schiphol

Toestel Jet Airways aan ketting op Schiphol
10-04-2019 17:10 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Een toestel van de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways ligt aan de ketting op Schiphol. De Boeing vliegt doorgaans tussen Mumbai en Amsterdam, maar lijkt voorlopig niet te zullen opstijgen, vermoedelijk omdat Jet een schuld heeft openstaan en de schuldeisers beslag hebben laten leggen op het toestel. Honderden reizigers zijn de dupe.

Het toestel had woensdagochtend het luchtruim moeten kiezen. De vlucht stond daarna voor het begin van de avond gepland, maar ook deze werd geannuleerd. Een woordvoerder van Jet Airways was niet bereikbaar voor commentaar. Gedupeerde reizigers komen, als zij het telefoonnummer van Jet Airways in Amsterdam bellen, ook niet verder dan een wachtmuziekje.

Jet verkeert al langer in financiële problemen. Om aan geld te komen, had het de vloot eerder al ingekrompen, onder meer door huurcontracten van vliegtuigen te beëindigen. Verschillende leasemaatschappijen zouden nog geld van de maatschappij moeten krijgen.

Ondertussen trekken ook brandstofleveranciers aan de bel. Indian Oil zou de levering van kerosine hebben opgeschort. Andere bedrijven als Hindustan Petroleum en Bharat Petroleum leveren alleen nog brandstof als bij levering direct wordt betaald.

Geldschieters van de maatschappij zijn naarstig op zoek naar nieuwe investeerders. De deadline voor een bod op maximaal 75 procent van de aandelen van Jet Airways werd onlangs verschoven tot 12 april.

Het Indiase bedrijf is een partner van KLM en daardoor zou het kunnen dat ook de vlucht van reizigers die via KLM hebben geboekt, is verstoord. Dat is volgens KLM nog niet bekend. Als er gedupeerde KLM-reizigers zijn, dan zal de Nederlandse maatschappij er alles aan doen om ze via een andere vlucht op de plaats van bestemming te krijgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden