Clicky

 
Transport Online - Boetes voor chauffeurs en werkgevers vanwege gesjoemel

Boetes voor chauffeurs en werkgevers vanwege gesjoemel

Boetes voor chauffeurs en werkgevers vanwege gesjoemel
10-04-2019 17:11 | Controles | auteur Redactie

DEN HAAG - Ook dinsdag en woensdag heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) weer controles gehouden. Opnieuw werden er boetes uitgedeeld vanwege het frauderen met de tachograaf en/of rij- en rusttijden.

Dinsdag werd een chauffeur aangetroffen in de gemeente Midden-Drenthe. De chauffeur had al vier weken achter elkaar uitsluitend verkorte wekelijkse rusttijden gemaakt. De chauffeur werkte elke week van maandag tot en met zaterdag. De chauffeur heeft een bevel Staken Arbeid van 45 uur gekregen. Zijn werkgever kreeg een boete van 1.500 euro.

Eveneens dinsdag een controle op de A16 bij Moerdijk. Uit de digitale tachograaf van een vrachtwagen bleek dat chauffeurs in Nederland van een digitale naar een analoge tachograaf schakelden om zo rijtijd te verbergen en analoog voor te laden. Vervolgens werd in het buitenland weer overgeschakeld op de digitale tachograaf. Er is een boete opgelegd en een Bevel Staken Arbeid.

Vandaag, woensdag 10 april, vond een controle plaats op de A15 bij Gorinchem. Tijdens de dagelijkse rust afgelopen nacht bleek zonder kaart te zijn gereden. Dit gebeurde op de terminal van Mannheim, meldt de ILT. Volgens de terminal had dit voertuig een container opgehaald. De tijd van in en uit de terminal staan op een ticket. Het duurde maar liefst vijf uur eer de chauffeur het ware verhaal vertelde aan de controleurs. Een boete van 1.500 euro voor de chauffeur en 4.400 euro voor de werkgever waren het gevolg van dit gesjoemel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions