Clicky

 
Transport Online - UPS breidt vestiging in Rotterdam uit

UPS breidt vestiging in Rotterdam uit

UPS breidt vestiging in Rotterdam uit
10-04-2019 13:50 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - UPS heeft vandaag de uitbreiding aangekondigd van zijn vestiging in Rotterdam. Daarbij worden 25 nieuwe banen gecreëerd. Alle klanten die exporteren vanuit Rotterdam, worden vanaf nu bediend vanuit een uitgebreide sorteer- en bezorgfaciliteit, waarvan de pakketverwerkingscapaciteit meer dan 30 procent is toegenomen ten opzichte van de voorgaande.

De uitgebreide faciliteit van 5.900 m² aan de Fortunaweg in Schiedam ligt in het hart van Europa's grootste haven, die jaarlijks verantwoordelijk is voor € 45 miljard aan toegevoegde waarde via import en export, gelijk aan 6,2 procent van het bruto binnenlands product van Nederland.

"Handelen met Noord-Amerika en Azië wordt de nieuwe norm voor kleine bedrijven in Nederland. Ze beginnen vaak met het verzenden van pakketten voordat ze zeecontainers verschepen", zegt Ufku Akaltan, country manager van UPS Benelux. "We zien een groeiende vraag van klanten naar onze diensten in en rond de haven van Rotterdam, met name in de segmenten healthcare en retail e-commerce.”

De uitbreiding van de UPS-faciliteit in Rotterdam met €5,9 miljoen maakt deel uit van een meerjarig investeringsprogramma van 2 miljard dollar dat loopt tot 2019. Hiermee wil UPS zijn logistieke netwerk in Europa laten groeien, dat bedrijven en economieën verbindt via grensoverschrijdende handel. Eind 2017 kondigde UPS een nieuwe sorteer- en leveringsfaciliteit in Eindhoven aan van €130 miljoen, de grootste investering van UPS in zijn ruim 30-jarige geschiedenis in Nederland. In 2018 opende het bedrijf een nieuw sorteer- en aflevercentrum voor pakketten in Utrecht van €12 miljoen.

UPS biedt zijn diensten sinds 1985 aan in Nederland en heeft op dit moment 2.600 medewerkers en 19 operationele faciliteiten door het hele land. Naast kleine pakketcentra heeft UPS ook specifieke logistieke faciliteiten, waaronder 66.000 vierkante meter voor healthcare in speciale magazijnen in Venlo en Roermond. Hier worden diensten aan klanten aangeboden voor temperatuurregeling, een geformaliseerd kwaliteitsmanagementsysteem en een compliance programma.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,138
Diesel1,830

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats