Transport Online - Transuniverse Forwarding richt dochterbedrijven op in Frankrijk en Marokko

Transuniverse Forwarding richt dochterbedrijven op in Frankrijk en Marokko

Transuniverse Forwarding richt dochterbedrijven op in Frankrijk en Marokko
10-04-2019 11:51 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

WONDELGEM - Transuniverse Forwarding uit Wondelgem (Gent) heeft in Frankrijk en Marokko dochterondernemingen opgericht. Beide kantoren en hubs zijn sinds kort operationeel. De vervoersstromen van het groepagebedrijf van en naar beide landen groeien zo hard, dat eigen lokale organisaties zich opdrongen.

Transuniverse France heeft zijn hoofdkantoor op Garonor, de immense logistieke zone ten noorden van Parijs langs de A1 (Autoroute du Nord). Daar is ook het centrale overslagplatform voor Frankrijk gelegen. Het Franse dochterbedrijf vervult naast operationele taken ook een commerciële rol. Het zal zorgen voor een verdere groei van de bestaande groepagetrafieken tussen België en Frankrijk. “De nieuwe ploeg moet er ook voor zorgen dat Transuniverse Forwarding nadrukkelijker aanwezig is in de trafieken tussen Frankrijk en de rest van Europa”, zegt Frank Adins, voorzitter van Transuniverse Forwarding.

In die context zijn nu al bijkantoren en kleinere cross-docking hubs geopend in Lyon en Rijsel. Op middellange termijn wil Transuniverse ook in andere belangrijke Franse steden overslagplatforms openen.

Transuniverse Forwarding Maroc

Transuniverse heeft tevens in Casablanca een eigen groepagebedrijf gevestigd om de Marokkaanse markt te bedienen. Deze vestiging start met vier medewerkers. Vandaag zijn er dagelijkse vertrekken vanuit Wondelgem naar de Maghreb. In Tunesië blijft Transuniverse samenwerken met een exclusief agent, AST Tunis (Avenir Service Transport)

De zetel in Casablanca heeft een eigen overslagplatform. In Tunis wordt de infrastructuur van AST gebruikt.

“Overigens krijgt ook Transuniverse Forwarding France een belangrijke rol in het verkeer van en naar Marokko en Tunesië. Vrachtwagens van en naar Wondelgem zullen in Garonor kunnen stoppen om bij te laden, zodat de frequentie op beide landen sneller kan worden opgevoerd”, zegt Frank Adins tot slot.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions