Transport Online - Pierre van Diesen nieuwe VP Land Transport bij DB Schenker in Benelux

Pierre van Diesen nieuwe VP Land Transport bij DB Schenker in Benelux

Pierre van Diesen nieuwe VP Land Transport bij DB Schenker in Benelux
10-04-2019 11:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TILBURG - Per 1 april 2019 is Pierre van Diesen aangesteld als Vice President BU Land Transport BeNeLux. Hij neemt hiermee de verantwoordelijkheden over van John Scherpenborg die binnen DB Schenker de functie Head of Business Development & Revenue Management Land Transport BeNeLux op zich neemt.

In zijn nieuwe functie is Pierre van Diesen eindverantwoordelijk voor de landtransportvestigingen binnen de Benelux-cluster.

“Binnen de Benelux verwerken wij jaarlijks meer dan twee miljoen import- en exportzendingen vanuit zeven strategisch gelegen vestigingen. Daar zijn ruim 800 medewerkers verantwoordelijk voor. Onze hoogste prioriteit voor onze klanten is consistentie, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Mijn uitdaging is om die hoge standaard te continueren en te blijven innoveren en verbeteren. We bevinden ons in een tijdperk waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Daarbij hebben we te maken met toenemende verkeersdruk, milieuvraagstukken en chauffeurstekorten. Dit speelt in de hele sector,” aldus Van Diesen. “Ik ben blij dat we deze geplande opvolging vanuit ons eigen team kunnen vormgeven en dat ik de businessunit kan blijven ondersteunen in mijn nieuwe rol,” zegt John Scherpenborg.

Pierre van Diesen is sinds 2007 werkzaam voor DB Schenker en heeft vele jaren ervaring in transport en logistiek. John Scherpenborg begon in 1978 zijn carrière bij Schenker Eurocargo in Nijmegen en bouwde het bedrijf mee uit tot de huidige BeNeLux-cluster.

Met zo’n 4.000 medewerkers, op 34 strategisch gelegen logistieke centra en kantoren, biedt DB Schenker in de Benelux compleet geïntegreerde services op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, supplychainmanagement en beurs- en contractlogistiek. De landtransportlocaties zijn gevestigd in Ede, Oldenzaal, Tilburg, Eupen, Mechelen, Zwevegem en Wilwerdange.

DB Schenker staat voor de transport- en logistieke activiteiten van Deutsche Bahn (DB), met circa 76.000 medewerkers in meer dan 130 landen. DB Schenker is marktleider binnen Europa op het gebied van landtransport en beschikt over een fijnmazig landtransportnetwerk met 720 vestigingen in 36 Europese landen. Op gebied van lucht- en zeevracht behoort DB Schenker tot de wereldwijde top in logistieke dienstverlening.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions