Clicky


SUEZ investeert in dertien Scania LNG vuilniswagens

SUEZ investeert in dertien Scania LNG vuilniswagens
10-04-2019 10:30 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BREDA - Specialist in afval- en grondstoffenmanagement SUEZ heeft onlangs de eerste Scania huisvuilauto van een order van 13 stuks afgeleverd gekregen. Bijzonder is dat de voertuigen op LNG worden aangedreven en op deze manier schoner en stiller hun werk doen. De voertuigen met de 280 pk gasmotoren zijn QuietTruck gecertificeerd. Alle Scania’s zijn uitgerust met de L-cabine. Deze biedt de chauffeurs een ultralage instap en een zeer riant zicht naar de omgeving.

Met deze investering in een verdere verduurzaming van het wagenpark laat SUEZ zien niet alleen te werken aan een goede en circulaire verwerking van de afvalstromen, maar ook aan een duurzame inzet van de eigen middelen. Het wagenpark van SUEZ opereert veelal in stedelijke gebieden en de gasmotor verlaagt niet alleen de uitstoot van schadelijke stoffen, maar reduceert ook de CO2 uitstoot. LNG heeft, dankzij de hogere dichtheid, een grotere actieradius dan CNG. Dit biedt SUEZ meer flexibiliteit in de inzet van de voertuigen.

De chauffeurs van de huisvuilauto’s krijgen met de L-cabine een veilige en uiterst comfortabele werkplek. De cabine heeft een ultralage instap waardoor de chauffeur als het ware de cabine in wandelt. Het oogcontact met fietsers en voetgangers is optimaal omdat de chauffeur een lage zitpositie heeft. Door de City Safe Window in het rechterportier wordt het zicht van de chauffeur nog verder verbeterd. De truck is verder uitgerust met Orlaco camerasystemen en de bekende CornerEye.