Clicky


Juventus met Cristiano Ronaldo tegen Ajax

Juventus met Cristiano Ronaldo tegen Ajax
09-04-2019 20:03 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Ajax krijgt woensdag in het eerste duel met Juventus in de kwartfinale van de Champions League vanaf de aftrap te maken met Cristiano Ronaldo. Trainer Massimiliano Allegri is niet van plan om de Portugees, die net hersteld is van een blessure, nog wat rust te geven. "Hij heeft maandag volledig getraind", zei Allegri. "Zoals het er nu uitziet, gaat hij gewoon beginnen."

De Portugees raakte ruim twee weken geleden geblesseerd aan een hamstring tijdens het EK-kwalificatieduel met Servië. Ronaldo hervatte zondag de training en werkte maandag voor het eerst een hele oefensessie af. Allegri zou er voor kunnen kiezen om zijn grote vedette te sparen, met het oog op de return van volgende week en een mogelijk vervolg in de Champions League. De Italiaanse coach is dat niet van plan, zo vertelde hij op een persconferentie in de Johan Cruijff ArenA.

Ronaldo scoorde in de vijf eerdere duels met Ajax maar liefst zeven keer in het shirt van Real Madrid. Allegri verwacht dat hij zijn grootste ster hard nodig heeft. "Want Ajax is een zeer sterke ploeg", zei de Italiaanse trainer. "Ze hebben Real Madrid uitgeschakeld en twee keer gelijkgespeeld tegen Bayern München. We zullen niet zo afwachtend spelen als in de uitwedstrijd in de achtste finale tegen Atlético Madrid", doelde hij op de nederlaag van 2-0. "Wij moeten ook volle bak. We willen niet met een nederlaag terug naar Turijn. Het wordt zeker geen 0-0."