Verdachte van in brand steken man Breda meldt zichzelf

Verdachte van in brand steken man Breda meldt zichzelf
09-04-2019 18:11 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - [update 20:00 uur] Een 51-jarige man die werd gezocht vanwege de dood van een 49-jarige inwoner van Breda heeft zich dinsdag bij de politie gemeld. Hij kwam met de auto van het slachtoffer, een grijze Volkswagen Caddy, naar het politiebureau, aldus de politie.

De uit Breda afkomstige man zit vast voor verder onderzoek. Hij is een bekende van de politie. En hij kende ook het slachtoffer, aldus de politie. Volgens Omroep Brabant is de verdachte de voormalig zakenpartner van het slachtoffer, maar de politie doet daar geen mededelingen over. Naar twee andere verdachten wordt nog gezocht.

De dood van de 49-jarige man is volgens de politie een gerichte aanslag, die mogelijk te maken heeft met een zakelijk geschil. Voor het slachtoffer overleed vertelde hij de politie dat hij was vastgebonden en in brand was gestoken.

Hulpdiensten kregen maandagavond rond 21.15 uur een melding van een brand aan de Sparrenweg. Daar bleek een garagebox, waarin een garagebedrijf gevestigd was, in brand te staan. Het slachtoffer stond inmiddels bij buurtbewoners onder de douche. Hij was aanspreekbaar en werd later naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Daar gaf hij zijn verklaring aan agenten. Dinsdagochtend bezweek hij aan zijn verwondingen.

Volgens omwonenden zijn de daders koelbloedig te werk gegaan. Het slachtoffer had een zaak in automaterialen in de garagebox, aldus een omwonende. "Twee onbekende mannen dienden zich maandagavond aan als klant. Het slachtoffer moest een onderdeel opzoeken achter de computer. Daar werd hij door het duo vastgebonden. Zij verlieten de box, waarop de dader binnenkwam. Die heeft het slachtoffer eerst afgetuigd en daarna overgoten met benzine. Hij stak het slachtoffer in brand en dronk op zijn gemak een pilsje terwijl zijn slachtoffer in brand stond."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,768
Diesel1,469

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden