Transport Online - Busje met drugsafval uitgebrand in Eindhoven

 


Busje met drugsafval uitgebrand in Eindhoven

Busje met drugsafval uitgebrand in Eindhoven
09-04-2019 13:31 | Binnenland | auteur ANP

EINDHOVEN - In Eindhoven is dinsdagochtend een busje met vermoedelijk drugsafval volledig uitgebrand. De brand was zo hevig dat niet meer kan worden vastgesteld wat voor chemisch goedje er in de bus zat en of het om drugsafval gaat. "Maar we gaan daar wel vanuit'', zei een woordvoerder van de politie dinsdag.

De melding over de brand op de Baltesakker in Eindhoven kwam rond 01.00 uur binnen. De tipgever zag iemand te voet vluchten. De politie heeft nog gezocht, maar niemand meer gevonden.

Het is niet de eerste keer dat in Eindhoven chemisch afval is gedumpt. Op 7 oktober 2018 moesten bewoners van twaalf appartementen in Eindhoven hun woning verlaten wegens een brand in een vrachtwagen met drugsafval. Twee weken geleden loosden onbekenden 1600 liter chemicaliën op de Eindhovenseweg tussen Son en Eindhoven.

Eind maart werd bekend dat het aantal dumpingen van chemisch drugsafval in Nederland vorig jaar is gestegen tot bijna driehonderd. Een derde daarvan (109 lozingen) vond plaats in Brabant.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden