Clicky

 Failliete trailerfabrikant Van Eck Beesd doorgestart door Talson Trailers

Failliete trailerfabrikant Van Eck Beesd doorgestart door Talson Trailers
09-04-2019 13:26 | Faillissementen | auteur Redactie

BEESD/VENLO - Trailerfabrikant Van Eck Beesd BV, dat op 12 maart failliet werd verklaard, maakt een doorstart. De activiteiten van het bedrijf zijn overgenomen door Talson Trailers BV te Venlo, onderdeel van de Turkse Tirsan Group, waartoe onder meer de grote trailerbouwer Kässbohrer uit Duitsland behoort.

Dit maakt mr. Cees Klomp van Bierman Advocaten uit Tiel, curator in het faillissement van Van Eck, vandaag bekend. “Ik ben blij dat het ons is gelukt met Tirsan tot overeenstemming te komen over de overname van Van Eck”, zegt hij. De activiteiten worden voortgezet in een nieuwe BV, genaamd Van Eck Trailers BV, waarbij de werkgelegenheid van de ongeveer 55 medewerkers nagenoeg volledig blijft behouden.

Talson Trailers

Klomp wijst erop, dat door de overname de productie van trailers en de know how op dat gebied van het internationaal opererende bedrijf voor Nederland behouden blijven. “Van Eck is een innovatieve en duurzaam werkende fabrikant, gespecialiseerd in custom made transportvoertuigen en toonaangevend pionier in dubbeldeksopleggers en air cargo”, aldus de curator. “Het zou zonde zijn, als die kennis en ervaring van dit uit 1912 daterende bedrijf voor ons land verloren zou zijn gegaan.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats