Transport Online - KLM-BCG partnership kondigt GOL aan als nieuwe klant

KLM-BCG partnership kondigt GOL aan als nieuwe klant

KLM-BCG partnership kondigt GOL aan als nieuwe klant
09-04-2019 09:42 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

AMSTELVEEN - Maandag maakten KLM en Boston Consulting Group (BCG), vanuit het unieke samenwerkingsverband gericht op het verbeteren van Digital Airline Operations wereldwijd, bekend dat GOL, als toonaangevende maatschappij qua kosten en operationele efficiëntie, de nieuwe benchmark klant in Brazilië wordt.

GOL vervoert jaarlijks meer dan 33 miljoen passagiers en voert dagelijks 750 vluchten uit naar 73 bestemmingen in Brazilië en in Zuid-Amerika, de Caraïben en de Verenigde Staten. Het is daarmee de grootste luchtvaartmaatschappij in Brazilië. KLM en BCG hebben samen geavanceerde oplossingen op basis van kunstmatige intelligentie, machine learning en geavanceerde optimalisatie ontwikkeld en op de markt gebracht. De gezamenlijk ontwikkelde technologie zorgt voor groei, versnelt vernieuwing en stroomlijnt de dienstverlening om zo aan de toenemende eisen van de hedendaagse reizigers te voldoen.

“Sinds de lancering tijdens de IATA-conferentie vorig jaar hebben we vanuit de hele wereld zeer positieve reacties op ons aanbod gekregen. We weten ons van standaard IT-leveranciers te onderscheiden door onze focus op geïntegreerde planning & beheer, door data gestuurde besluitvorming wanneer zich verstoringen voordoen, het gebruik van onze tools door frontline teams en de ontwikkeling van interne digitale functies om de dienstverlening mee te verbeteren. We zijn erg blij dat we nu samen gaan werken met een toonaangevende low-cost luchtvaartmaatschappij in Zuid-Amerika. We boren hiermee een nieuw marktsegment aan dat zo ook van ons aanbod van wereldklasse kan profiteren", aldus René de Groot, COO bij KLM en Dirk-Maarten Molenaar, Partner en Managing Director bij BCG.

“We zijn al jaren partner van KLM en hebben de afgelopen jaren op diverse vlakken samengewerkt. We zijn verheugd dat we samen met KLM en BCG aan Digital Airline Operations mogen gaan werken. Zo kunnen we consistent nog beter op tijd leveren aan onze klanten terwijl onze kosten per stoelkilometer de laagste blijven in de branche. KLM en BCG hebben oplossingen ontwikkeld op het gebied van geavanceerde kunstmatige intelligentie en optimalisatie die we helemaal naar smaak kunnen instellen. Daardoor kunnen we een sterk concurrentievoordeel ontwikkelen", zegt Celso Ferrer, COO van GOL.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions