China wil af van mijnen cryptomunten

China wil af van mijnen cryptomunten
09-04-2019 09:30 | Buitenland | auteur ANP

SHANGHAI - China wil een verbod instellen op het creëren van bitcoins en andere cryptovaluta. Het zogenoemde mijnen van digitale munten is op een lijst van bedrijfsactiviteiten geplaatst die moeten verdwijnen omdat ze niet aan de regels voldoen, onveilig zijn, grondstoffen verspillen of het milieu vervuilen. Op de lijst staan nu 450 activiteiten.

De lijst is een voorlopige. De Chinese bevolking mag er tot 7 mei zijn mening over geven. Er wordt niet aangegeven hoe of per wanneer de genoemde activiteiten zouden moeten worden afgebouwd.

China is een belangrijkste markt voor het mijnen van digitale munteenheden. Dat gebeurt met enorme hoeveelheden computers die wiskundige formules oplossen. Als dat lukt, wordt er een nieuwe bitcoin of andere digitale munt gecreëerd. De gebruikte computers vreten echter energie. Hoe meer mensen bovendien op zoek zijn naar nieuwe cryptomunten, des te moeilijker worden de op te lossen formules.

China zette al in 2017 de rem op de ongebreidelde groei van cryptomunten. Toen werd het op industriële schaal mijnen van onder meer bitcoins al aan banden gelegd. Het land maakt nog wel de meeste apparatuur die gebruikt wordt voor het mijnen van de digitale valuta.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden