Clicky

 
Transport Online - Lammers: nog geen akkoord met Formule 1

Lammers: nog geen akkoord met Formule 1

Lammers: nog geen akkoord met Formule 1
08-04-2019 22:57 | Sport | auteur ANP

ZANDVOORT - Jan Lammers kan nog niet bevestigen dat de Formule vanaf volgend jaar terugkeert in Zandvoort. ,,Dat is nog voorbarig", zegt de beoogd sportief directeur van de Dutch Grand Prix. "We zijn op de goede weg, maar we zijn nog steeds bezig de puntjes op de i te zetten."

Lammers reageert op het nieuws van De Limburger, die op basis van een bron meldt dat het Formule 1-management (FOM) de circuitdirectie van Zandvoort heeft gerustgesteld. Het zou gaan om een vijfjarige deal die ingaat in 2020. Nederland zou zo voor het eerst sinds 1985 weer een Grand Prix krijgen.

"Ik hoop dat het om een heel betrouwbare bron gaat", reageert Lammers. "Het is ook heel leuk om deze geruchten te horen. Maar volgens mij lopen ze nog een beetje voor de troepen uit. Het is sowieso niet aan ons om dit bekend te maken. Zoiets moet je zorgvuldig doen. De Formule 1 gaat niet alleen over Zandvoort. Ze hebben 21 of 22 races. Als alles in afgerond, dan komen we waarschijnlijk samen met het nieuws naar buiten. Maar zover is het nog niet. We zijn wel optimistisch."

De FOM liet eind vorige maand weten dat in juni alles helder wordt. In die maand komt de kalender van 2020 naar buiten en daar staan de races op die zeker doorgaan. Het is wel mogelijk dat FOM een harde deal met Zandvoort eerder naar buiten brengt. Het in Londen gevestigde management van de Formule 1 bevestigde alleen onderhandelingen met 'een van de meest historische circuits die er bestaan’ en dat de gesprekken voorspoedig verlopen.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden