Vervaeke neemt tankcontainerspecialist Jan Dohmen over

Vervaeke neemt tankcontainerspecialist Jan Dohmen over
08-04-2019 13:40 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ZELLIK(B) - Vervaeke neemt tankcontainerspecialist Jan Dohmen over. De overname bezorgt Vervaeke, Europese leider in tanktransport binnen de chemische-en petroleumsector, een sterke positie in multimodaal transport, niet alleen in Europa maar over heel de wereld en brengt het familiebedrijf Jan Dohmen in een nieuwe groeifase.

Jan Dohmen groeide sinds de oprichting in 1912 in Herkenbosch (Nederland) uit tot een belangrijke Europese intermodale logistieke dienstverlener in vloeibare chemicaliën en gassen en beschikt over een vloot van meer dan 700 tankcontainers. Jan Dohmen is gespecialiseerd in intermodaal, deepsea, gastransport en on-site logistics. Jan Dohmen heeft een omzet van meer dan 20 miljoen Euro en telt zo’n 70 medewerkers op verschillende locaties. In Herkenbosch heeft het bedrijf tevens een belangrijke opslagsite en maintenance center. Zowel de huidige zaakvoerders als alle medewerkers blijven aan boord.

Vervaeke realiseert, na de overname, een omzet van meer dan 140 miljoen euro met een vloot van 750 trekkers, met meer dan 1000 tankopleggers, met 750 tankcontainers en met een team van 950 medewerkers. De groep biedt tanktransport aan vanuit dertien sites verspreid over de Benelux, Frankrijk en Duitsland en legt zich toe op het leveren van veeleisende logistieke diensten aan de chemische en de petroleumindustrie. Een continu proces van technische innovatie alsook ervaren, goed opgeleide lokale medewerkers staan garant om deze service te waarborgen. Door deze grote expertise staat Vervaeke bekend als een doorgedreven specialist met oplossingen op maat van de klant.

Ook bij Jan Dohmen staan kennis en klanttevredenheid centraal, voornamelijk gericht op de multimodale dienstverlening, zowel via het spoor als over het water. Jan Dohmen biedt via zijn gemotiveerde, lokale medewerkers een grote waaier van diensten met toegevoegde waarde aan, waardoor hun trouwe klanten in de chemische sector steeds bij hen terecht kunnen voor een passend logistiek antwoord. Deze activiteiten en hun ijzersterke reputatie vormen de grondslag voor de strategische overname.

Vervaeke heeft reeds via de eerdere overname van transportbedrijf van der Lee, begin 2017, zijn kernactiviteiten verdubbeld en zijn geografische aanwezigheid in de grootste chemische cluster van Europa uitgebreid.

Met de acquisitie van Jan Dohmen kan Vervaeke nu ook containertransporten via trein en boot aanbieden. “Deze onbegeleide transporten naar verdere bestemmingen vormen in tijden van chauffeursschaarste, mobiliteitsproblemen en klimaatbewustzijn een bijkomende troef om de continuïteit van onze diensten te garanderen”, zegt Frédéric Derumeaux, CEO van Vervaeke.

“De overname past perfect in onze strategie om onze veeleisende klanten steeds meer flexibele en kwaliteitsvolle oplossingen op logistiek vlak aan te bieden”, voegt Frédéric Derumeaux eraan toe. Van hun kant zijn de vorige eigenaars van Jan Dohmen, Joost Sonnemans en Roel van Heugten, ook heel tevreden over deze ontwikkeling en blikken vol vertrouwen vooruit: “Dankzij de marktkennis en het grote klantenbestand van Vervaeke zien we vele mogelijkheden om onze specifieke diensten uit te bouwen.“Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden