Transport Online - Bestuurder 'aanslagbusje' De Telegraaf onder arrestanten

Bestuurder 'aanslagbusje' De Telegraaf onder arrestanten

Bestuurder 'aanslagbusje' De Telegraaf onder arrestanten
08-04-2019 13:21 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Met de aanhouding van twaalf mensen, maandag op verschillende plaatsen in het land, denkt de politie de daders van de aanslag op het kantoor van De Telegraaf in Amsterdam te hebben. Onder de arrestanten is volgens de politie vermoedelijk ook de bestuurder van het bestelbusje waarmee de aanslag juni vorig jaar werd gepleegd.

De verdachten, tussen de 20 en 27 jaar, zouden de aanslag hebben voorbereid en uitgevoerd. De helft van hen verleende vooral hand- en spandiensten, denkt de politie.

Op 26 juni reed de bestelauto door de glazen pui van het hoofdkantoor van De Telegraaf aan de Basisweg. Daarna stak de bestuurder jerrycans met benzine in brand. Politie en justitie vermoeden dat de voortvluchtige Ridouan Taghi (41) achter de aanslag zit. Hij staat op de internationale opsporingslijst van de politie als verdachte van een serie onderwereldmoorden. Voor de tip die leidt tot zijn aanhouding is een beloning van 100.000 euro uitgeloofd.

Op diverse locaties deden politie en speciale arrestatieteams van de Dienst Speciale Interventies (DSI) maandag invallen. In woningen, garageboxen en loodsen in Den Haag, Utrecht, Zaandam, Zwanenburg, Houten, Diemen, Lijnden, Nieuwegein en Amstelveen werden onder meer een auto, gestolen scooters, motoren, gps-trackers en contant geld in beslag genomen. "We zijn vroeg begonnen. We wilden de verdachten op een veilige manier aanhouden en er moest veel gebeuren", aldus de recherche.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen