Transport Online - UPS Nederland zet MobileEye camerasysteem in voor veiligheid

UPS Nederland zet MobileEye camerasysteem in voor veiligheid

UPS Nederland zet MobileEye camerasysteem in voor veiligheid
08-04-2019 10:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

EINDHOVEN - UPS introduceert de MobilEye® cameratechnologie in 36 UPS-pakketbusjes door heel Nederland. De technologie wordt voornamelijk ingezet om nieuwe UPS-chauffeurs te trainen in het correct inschatten van verkeerssituaties en om veilig rijgedrag te stimuleren.

Het MobilEye camerasysteem biedt directe begeleiding en inzichten die helpen om beter op verkeerssituaties te anticiperen. Het systeem leert chauffeurs door visuele signalen en geluidssignalen om een veilige rijafstand te behouden, de wettelijke rijsnelheid te respecteren en de risico’s op botsingen in te schatten. De veiligheidstraining met camera duurt drie maanden, waarna de verzamelde data wordt gebruikt voor evaluatie- en trainingsdoeleinden.

Rinze van Wieren, UPS Benelux Operations Manager: “Veiligheid is altijd één van de topprioriteiten geweest binnen UPS. UPS is continu bezig met het evalueren en ontwikkelen van nieuwe technologieën en is volledig toegewijd aan veiligheid, voor werknemers en de samenleving. Het gebruik van de MobilEye technologie door UPS in Nederland sluit aan bij de strategie van UPS om het aantal verkeersongelukken te beperken en bouwt voort op de succesvolle pilot die vorig jaar in Europa werd geïnitieerd.”

De geselecteerde pakketbusjes met de ingebouwde technologie rijden al rond in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Apeldoorn, Rotterdam en Heerenveen. De MobilEye technologie wordt naast Nederland, momenteel ook getest in België, Frankrijk, Duitsland, Roemenië en Zwitserland.

Chauffeurs krijgen gedurende hun carrière bij UPS een uitgebreid trainingsprogramma aangeboden. Dit jaar werden twee Nederlandse UPS-chauffeurs toegelaten tot de UPS Circle of Honor, een wereldwijde elitegroep met chauffeurs die 25 jaar of langer schadevrij hebben gereden. The Circle of Honor telt momenteel vier Nederlandse UPS-chauffeurs.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions