Transport Online - Hiab introduceert BodyWorks en T-Body

Hiab introduceert BodyWorks en T-Body

Hiab introduceert BodyWorks en T-Body
08-04-2019 09:33 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

Hiab, een onderdeel van Cargotec, heeft twee nieuwe modulaire installatiesystemen voor vrachtwagencarrosserieën gelanceerd, Hiab BodyWorks voor zware kranen en Hiab T-Body voor de HIAB T-serie lichte kranen. De modules zijn voorgefabriceerd en verkorten de installatietijden en -kosten voor carrosserieën. Beide zijn op basis een boutconstructies met gemakkelijk te verwijderen en te vervangen onderdelen.

"Als klanten een kraan kopen, willen ze die zo snel mogelijk op de weg hebben, terwijl carrosseriebouwers zo veel mogelijk klanten willen bedienen. Ons nieuwe modulaire installatiesysteem voor vrachtwagencarrosserieën verkort de installatietijd aanzienlijk en dankzij de bout-constructie gaat de installatie sneller en is het onderhoud makkelijker", zegt Marcel Boxem, Director Heavy Loader Cranes & FrameWorks van Hiab.

Hij vervolgt: "Met HIAB FrameWorks hebben we de installatietijden van de frames voor onze zware kranen met 75 procent verkort en nu verkorten we de benodigde installatietijd voor carrosserieën met 75 procent. Met behulp van T-Body kan compleet voorgemonteerde laadbak inclusief een lichte kraan uit de HIAB T-serie in slechts vier uur worden geïnstalleerd."

BodyWorks

Hiab BodyWorks kan de installatietijd van de voertuigcarrosserie met 75 procent inkorten. De carrosserie is ook aanzienlijk lichter, zonder afbreuk te doen aan de duurzaamheid van de onderdelen. De gewichtsbesparing kan worden gebruikt om een extra last te dragen of minder energie te verbruiken bij onvolledige belasting.

Het BodyWorks-concept is gebaseerd op drie belangrijke modules: kopschotten, wielkastmodules en achtersecties. Elke carrosserie vereist ook andere onderdelen, zoals kantbalken, dwarstraverses, bevestigingspunten en de vloer. Ook is er een uitgebreid assortiment van opties en accessoires verkrijgbaar, waaronder gereedschapskisten, spatborden, opstappen, werkverlichting en breedteborden. Klanten kunnen kiezen uit drie basis pakketten, afhankelijk van de gewenste accessoires.

Hiab BodyWorks is alleen compatibel met Hiab FrameWorks, het voorgefabriceerde, installatieklare subframe dat de installatietijd van het frame tot wel 75 procent verkort. De installatie wordt uitgevoerd in het fabrieksinstallatiecentrum van HIAB in Meppel, Nederland, dat alle Europese klanten bedient.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen