Transport Online - Nieuwe overslagloods Hoekstra Logistiek officieel geopend tijdens Open Huis

Nieuwe overslagloods Hoekstra Logistiek officieel geopend tijdens Open Huis

Nieuwe overslagloods Hoekstra Logistiek officieel geopend tijdens Open Huis
07-04-2019 15:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

SNEEK - De 90-jaar jonge logistiek dienstverlener Hoekstra Sneek heeft zaterdag 6 april een nieuwe overslagloods in gebruik genomen door loco-burgemeester Offinga van de gemeente SúdwestFryslân. De hal heeft 32 deuren waar de vrachtwagens hun goederen laden en lossen. Met de investering van ongeveer € 2,5 miljoen heeft de logistieke dienstverlener haar proces efficiënter gemaakt en de capaciteit van de onderneming vergroot. Daarmee kan Hoekstra blijven voldoen aan de groeiende vraag van haar opdrachtgevers.

Ruim 800 belangstellenden kwamen de nieuwbouw bezichtigen tijdens een Open Huis.

"Nakomen wat je zegt en de klant positief verrassen met nieuwe diensten, dat zou je het onderscheidend vermogen van het bedrijf kunnen noemen", aldus Christien Lycklama à Nijeholt. "In combinatie met ons team dat bestaat uit betrokken vakmensen", vult Tjitze Hoekstra aan. Samen vormen zij de directie van het bedrijf.

Het is inmiddels 90 jaar geleden dat pake Hoekstra het bedrijf startte met paard en wagen in Oudega. Inmiddels heeft het bedrijf 60 vrachtwagencombinaties en ruim 150 medewerkers. “We zijn als één van de weinige transporteurs onderscheiden met het Keurmerk Specialisatie Distributievervoer en het Convenant voor de naleving van de rij- en rusttijden. Daarnaast vinden we onze maatschappelijke bijdrage erg relevant. Dat kan door maatschappelijke initiatieven in de regio te ondersteunen en door in een brede context stageplekken aan te bieden”, aldus Christien.

"We willen dingen steeds slimmer doen. Dat betekent dat we innoveren en investeren in automatisering. Daarmee krijgen onze opdrachtgevers en wij meer inzage in het logistieke proces. Kwaliteit gaat bij ons boven laagste prijs. Groei is mooi, geen doel op zich. Het behoud van eigen team en bedrijfscultuur zijn voor ons belangrijk”, aldus Tjitze.

Het Open Huis dat Hoekstra Transport organiseerde had enerzijds tot doel om de ingebruikname van de nieuwbouw te vieren, anderzijds om de verbinding te blijven zoeken. Het samenbrengen van klanten, relaties, medewerkers en familie vindt het bedrijf uitermate belangrijk. “Verbinding maken en het samen doen, alleen op die manier doen we het beter dan de rest. In die wetenschap kijken we vol vertrouwen ons eeuwfeest tegemoet”, besluit Christien namens de directie.

Foto's

  • J.Roeland
    HOEKSTRA BV

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen